Søg

Bager og konditor

Uddannelsen til bager og konditor kræver at du kan og tør tænke selv og tage ansvar. Hvis du kan lide at arbejde med dine hænder og skabe noget, som andre mennesker sætter stor pris på, er det en uddannelse for dig. Allerede mens du går på uddannelsen kommer du til at stå over for rigtige kunder og kolleger, der forventer god service, professionel kvalitet og faglig viden fra dig.

Mange specialiteter som bager og konditor

Bagerens arbejdsområde er et håndværk, som spænder vidt – fra grove brødtyper til de finere kagetyper. Dansk wienerbrød er kendt i hele verden, så som bager bliver du en del af et stolt og traditionsrigt fag. Der findes nærmest uendelig mange specialiteter inden for bageri og konditori. Det er næsten kun et spørgsmål om fantasi, når det handler om hvad du kan drive det til. Og et spørgsmål om hvor villig du er til at øve håndværket igen og igen, for det kommer ikke af sig selv.

En bagers arbejdstid er sjældent 8-16. Frisk morgenbrød kræver tit natarbejde, så det skal du være forberedt på.

Her kan du læse, hvorfor Tom Thomasen er i lære som bager:

Tom Thomasen, her med kransekage, er i lære som bager hos Hasseris Bageri og Food College Aalborg. Han kan lide at have ting i hænderne og lave noget andre får glæde af 

Jeg har altid godt kunnet lide at bage

– Min storesøster har gået på konditoruddannelsen. Men det var egentlig ikke derfor, jeg ville være bager. Det hele startede med, at jeg ikke havde noget arbejde. Tømrer- og elektrikeruddannelserne var ikke lige min kop te. Men jeg har altid godt kunnet lide at bage. Det med at have ting i hænderne og lave noget til andre folk, som de kan få glæde af – det synes jeg er en stor ting.

Jeg kom i lære i Hasseris Bageri, og jeg er rigtig glad for at være der. Det er et super godt sted at være. Der er et godt miljø og nogle gode kolleger, som tager sig god tid til at hjælpe og forklare tingene. Nu skal jeg snart til svendeprøve, og bagefter er jeg ansat i bageriet som svend, indtil jeg skal ind til militæret.

Min fremtidsdrøm er at få min egen butik, men inden da vil jeg gerne have noget mere erfaring, fx kunne jeg bruge mit fag inden for militæret eller på en olieplatform.

 

 

Se her, hvordan du tilmelder dig!

Start den 15. januar

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16

15 fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!