Søg

Young Chef 2015: ekstrapræmie til Food College-elever

Hvem kan sammensætte den mest velsmagende og kreative menu ud fra en fælles, fast bestemt råvareliste? Hvem kan præsentere sine retter med størst professionalisme? Hvem holder hovedet koldt, saucen varm og champagnesablen præcis under pres?

10 kokkeelever og 5 tjenerelever fra skoler i hele landet dystede i røg og damp søndag den 1. november, da der var Young Chef-mesterskaber på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Fra Food College deltog tre elever: Martin Andersen (kok), Mads Søholm Jørgensen (kok) og Michael Rønne Sørensen (tjener) – og de vandt ekstrapræmien for særlig udmærkelse mht. flot råvarehåndtering i køkkenet. 

Stort tillykke! 

De tre ekstrapræmievindere fra Food College ved Young Chef 2015

Du kan se flere billeder fra konkurrencen på Foods Facebook-side eller på Young Chefs samme. 

Klassiske dyder, godt håndværk og bæredygtigt køkken

I finalen til Young Chef skulle deltagerne komponere fire retter: En forret, en vegetarret, en hovedret og en dessert. Nogle råvarer var forudbestemt, som f.eks. pighvar og oksehjerte eller til desserten; græskar. Andre kunne frit vælges fra en råvarebuffet, hvis udvalg dog først afsløredes på selve konkurrencedagen. Foruden smag og anretning blev kokkeeleverne vurderet på deres evner til at tænke råvareudnyttelse med i processen.

Tjenereleverne skulle bl.a. brillere med champagne-sabling til velkomstdrink samt flambering til desserten. Dertil naturligvis borddækning, valg af vin og servering for både dommerpanel og et 11-personers gæstebord.

Det samlede dommerpanel bestod af Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg), Anita Klemensen (Cottagerne), Irina Bothmann (Spisehuset Rub & Stub), Lars Møller Jensen (Løgismose), Heine René Egelund (tjenerdommer, The Standard)

Dessert kreeret af Food Colleges konkurrenceteam ved Young Chef 2015

Landets fremmeste kokkespirer – årets konkurrencedeltagere

Hvert hold til Young Chef bestod af to kokkeelever og en tjenerelev, som alle tidligere havde udmærket sig i deres uddannelsesforløb ved særlig flid og kreativitet. Kun kokke- og tjenerelever, der stadig er under uddannelse ved finalen, kunne deltage. Alle var nøje udvalgt og indstillet af faglærere på deres skoler.

Deltagerne og placeringerne ved Young Chef Team 2015 var:

  • Food College Aalborg: Martin Andersen, Mads Søholm Jørgensen og Michael Rønne Sørensen (ekstrapræmie)
  • Rybners Tekniske Skole i Esbjerg: Trille Lassen, Jesper Bæk Løbner og Mie Andersen (2. plads)
  • Hotel- og Restaurantskolen i København: Søren Budtz, Jakob Elmholdt Pedersen og Catrine Brochorst (3. plads)
  • Silkeborg Tekniske Skole: Sebastian Kofi Bannerman Bæk, Anas Amin og Emma Kathrine Hansen (1. plads)
  • Kold College i Odense: Alexander Johansen, Nicolaj Wilhardt og Jens Pedersen

Young Chef arrangeres af foreningen Team Gastronomi Danmark i tæt samarbejde med 3F - Privat Service og Restauration, Horesta og Food Organisation of Denmark.