Søg

Læreplads og skolepraktik

I løbet af dit grundforløb skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Praktikpladskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger i brochuren på vores brochureside.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet - klik på Rejs og lær i menuen.

Praktik i praktikcenteret

Some description

TECHCOLLEGEs skolepraktik for tømrer-uddannelsen ligger på Lindholm Brygge 9. Her går ca. 1-35 tømrerlærlinge og arbejder både i den store hal og udenfor.

Den daglige arbejdstid er kl. 7.00 til 15.00, og arbejdet foregår som på et hvilket som helst andet værksted. Skolepraktikinstruktøren er din mester, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem lærlingene. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som på et hvilket som helst andet værksted.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens værksteder og finder på den måde hurtigt pladser til praktikcenterets lærlinge. 

 
Kim Larsen
Skolepraktikinstruktør
Koordinator
Praktikcenter
+45 2526 6213
TECHCOLLEGE
 
Steen Borup Jensen
Praktikpladskonsulent
Praktikcenter
+45 2526 6426
TECHCOLLEGE
Tømrer


Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret


Når huset er skævt


Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige.

”Der er så meget, som er skævt, så man skal hele tiden bruge hjernen,” konstaterer tømrerlærling Morten, der er i skolepraktik hos MTM Byg. Sammen med makkeren Allan, er han ved at sætte et listeloft op på en landejendom på Agri-afdelingen. Boligen, der igen skal komme til ære og værdighed som beboelse, har fået den helt store tur.

Der er bl.a. blevet udskiftet tag, spærene er rettet op, opstillet nye skillevægge og lagt gulve. Det har budt på mange forskellige opgaver for tømrer, murer, VVS og elektriker, så i alt har 22-23 elever været forbi huset på Struervej i Aalborg Øst.
”Sådan et renoveringsprojekt er fantastisk,” mener skolepraktikinstruktør René Sejer Nørgaard, der leder projektet. ”Her er masser af overraskelser, for ikke alt passer efter tegningerne.”

På førstesalen er Allan ved at måle op til det sidste bræt. Han og Morten træder lidt tilbage og betragter med tilfredshed det næsten færdige resultat. ”Det bliver godt det her,” konstaterer han.

Some description

Tømrerne fra skolepraktikken er ved at lægge sidst hånd på et projekt, der har budt på mange udfordringer.

 

 

 

 

 

Se her, hvordan du tilmelder dig!

Tømrer, Murer, Maler, Elektriker, Vvs, Kok eller Tjener? Start 24/10

Kom til åbent hus 19. november kl. 10-13

Spørg løs! Hør, se, lugt og mærk vores uddannelser

Praktik i Udlandet kan godt betale sig

Abjørn har været i praktik i Norge og Finland - nu skal han til Hawaii

Guld til DM i Skills

Frederik er Danmarks bedste flisemurer