Søg

Læreplads og skolepraktik

I løbet af dit grundforløb skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Praktikpladskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger her.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Hvis du (mod forventning) ikke finder en læreplads, kan du ikke fortsætte din uddannelse.

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet. Læs mere nedenfor.

 

Praktik i Praktikcenter Tech College Aalborg

Some description

Praktikcenter Tech College Aalborgs skolepraktik for tømrer-uddannelsen ligger på Lindholm Brygge 7. Her går ca. 10 tømrerelever og arbejder både i den store hal og udenfor.

Den daglige arbejdstid er kl. 7.45 til 15.30, og arbejdet foregår som på et hvilket som helst andet værksted. Skolepraktikinstruktøren er din mester, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem eleverne. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som på et hvilket som helst andet værksted.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens værksteder og finder på den måde hurtigt pladser til praktikcenterets elever. Der er kvote på tømrer-skolepraktikken, så det er ikke alle ansøgere, der kan få en skolepraktikplads. Praktikcenteret optager elever, som har bestået grundforløbet Bygge og anlæg. 

Profil billede
Kim Larsen
Skolepraktikinstruktør
Skpteam
Mobil tlf.: +45 2526 6213
Construction College Aalborg
Profil billede
Steen Borup Jensen
Praktikpladskonsulent
Mobil tlf.: +45 2526 6426
Construction College Aalborg
Tømrer


Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret


Når huset er skævt


Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige.

”Der er så meget, som er skævt, så man skal hele tiden bruge hjernen,” konstaterer Morten fra Construction College Aalborg, der er i skolepraktik hos MTM Byg. Sammen med makkeren Allan, er han ved at sætte et listeloft op på en landejendom på Agri College Aalborg. Boligen, der igen skal komme til ære og værdighed som beboelse, har fået den helt store tur.

Der er bl.a. blevet udskiftet tag, spærene er rettet op, opstillet nye skillevægge og lagt gulve. Det har budt på mange forskellige opgaver for tømrer, murer, VVS og elektrikere, så i alt har 22-23 elever været forbi huset på Struervej i Aalborg Øst.
”Sådan et renoveringsprojekt er fantastisk,” mener skolepraktikinstruktør René Sejer Nørgaard, der leder projektet. ”Her er masser af overraskelser, for ikke alt passer efter tegningerne.”

På førstesalen er Allan ved at måle op til det sidste bræt. Han og Morten træder lidt tilbage og betragter med tilfredshed det næsten færdige resultat. ”Det bliver godt det her,” konstaterer han.

Some description

Tømrerne fra Construction College Aalborgs skolepraktik er ved at lægge sidst hånd på et projekt, der har budt på mange udfordringer.

 

 

Praktik i udlandet – rejs og lær!

PIU-ordningen giver dig som elev på en erhvervsuddannelse mulighed for at tage enten hele – eller en del af – din praktik på hovedforløbet i udlandet. Du og din praktikvirksomhed kan få økonomisk støtte fra AER (Arbejdsgivernes Elevrefusion) til to former for udsendelse:

Skoleudsendelse (PIU) er et længerevarende praktikophold for dig, der efter endt grundforløb ikke har en dansk uddannelsesaftale, men som i stedet ønsker at starte praktikdelen direkte i en udenlandsk virksomhed. Senere kommer du så tilbage på skoleophold i Danmark, og du afslutter uddannelsen på normal vis med dansk svendeprøvebevis.

Læs mere om betingelser og vilkår her.

Udstationering er et kortere praktikophold for dig, der har en dansk uddannelsesaftale efter endt grundforløb. Udstationeringen kræver, at du og din danske arbejdsgiver er enige om, at en del af praktikken (f.eks. 3 måneder) skal gennemføres hos en udenlandsk virksomhed. Udstationeringen tæller med i din samlede læretid, og du fortsætter med din danske praktik og med skoleopholdene efter hjemkomsten.

Læs mere om betingelser og vilkår her.

Opholdet i udlandet kan give dig et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende jobs, når du er færdiguddannet. Mange danske virksomheder ønsker medarbejdere, som kan begå sig i fremmede kulturer, som kan klare sig på fremmedsprog, og som har prøvet at arbejde og klare sig selv i udlandet.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte:

Profil billede
Carsten Wowk Jepsen
International projektkonsulent
Tlf.: +45 7250 5297
Mobil tlf.: +45 2526 6297
Profil billede
Kaj Thybo
International koordinator
Tlf.: +45 7250 5227
Mobil tlf.: +45 2526 6227

 

 

 

Kæmpe event for nye elever

Tech College Aalborg er med til Study Aalborg Event den 5. september

• Nye metoder • nye teknologier • nye installationer:

Efteruddan dig på Construction College

Årets Læreplads 2014

Er du i lære et fantastisk sted? Så nominer din læreplads her!