Søg

EUX-personvognsmekaniker i Aalborg. En erhvervsfaglige studentereksamen.

Personvognsmekanikeruddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor du lærer mekanikerfaget. Det kræver øvelse, og det kræver, at du kan tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét har du motorer og biler mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe de helt rigtige resultater. Under din uddannelse vil du møde rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig.

Hvis du kombinerer mekanikerfaget med EUX tager du samtidig en studentereksamen. Dvs. at du skal forvente en del boglige fag. Det giver dig mulighed for at læse videre bagefter, men det gør dig faktisk også til en bedre mekaniker. Du har lidt mindre praktik under din uddannelse, men til gengæld bliver du bedre til matematik, dansk og en masse andre fag, som du får brug for ved fejlfinding på de stadig mere teknisk komplicerede biler

Det er vigtigt, at du har hænderne skruet rigtigt på, hvis du vil tage en EUX. Du har kortere praktik end andre mekanikere, men du skal nå at lære det samme. Så du skal være hurtig. Det er også vigtigt at hovedet er skruet rigtigt på, for der er masser af lektier i gymnasiefagene. Og de er på lige så højt niveau, som på alle andre gymnasier. Også selvom du er i gang med at lære mekanikerfaget imens. 

Når du er udlært, står du med nogle kompetencer, som der er mangel på. Derfor har du rigtig gode muligheder for at få job og tjene penge. Du kan gå direkte ud og få et job som mekaniker, eller du kan læse videre med det samme. Du kan også bare prøve det ene, og så bestemme dig om senere. Du har nemlig helgarderet dig med en EUX.

Undervisningen i gymnasiefagene foregår på Q-gangen på Øster Uttrup Vej og mekanikerfagene foregår på Auto, Teglværket 2 i Nørresundby.

 

Se her, hvordan du tilmelder dig!

Start den 23. oktober

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang

Danmarks bedste mekaniker-elev er EUX'er

Mathias Krogshave, P.J. Auto - Vadum, vinder DM i Skills 2017