Søg

Læreplads og skolepraktik

I løbet af dit grundforløb skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Praktikpladskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger her.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Finder du ikke en læreplads, inden du skal bruge en for at kunne fortsætte på hovedforløbet, kan du søge om en plads i skolepraktik i praktikcenteret. Der er kun mulighed for skolepraktik på visse uddannelser.

Praktik i praktikcenteret

Skolepraktikelever serverer i Sundshuset i Aalborg Øst

Kan du ikke finde en læreplads og fortsætte din uddannelse til kok eller smørrebrød og catering, kan du komme i skolepraktik. 

Skolepraktikken for gastronomuddannelsen ligger på Tofthøjvej 28a i Storvorde. Her producerer skolepraktikeleverne mad til at drive en kantine på Øster Uttrup Vej 1 (Kantine U), samt mad til andre arrangementer rundt omkring. 

Der arbejder 15-20 elever i vinterhalvåret og typisk er alle ude at arbejde i sommerrestauranter/hoteller i sommerhalvåret. Den daglige mødetid er kl. 8.00 til 15.30, og arbejdet foregår som i et hvilket som helst andet køkken. Skolepraktikinstruktøren er din køkkenchef, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem eleverne. Eleverne planlægger nogle gange selv deres dag - det afhænger af dagens arrangementer. Indkøb og beregninger er en del af denne proces. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som i et hvilket som helst andet køkken.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens køkkener og finder på den måde hurtigt lærepladser til praktikcenterets elever. Du er i udgangspunktet egnet til en plads i skolepraktikken, hvis du har bestået grundforløb 2 på gastronomuddannelsen. 

Kontakt

 
Jens-Erik Olsen
Skolepraktikinstruktør
+45 2526 6857
 
Niels C. Lyndorff-Hansen
Praktikpladskonsulent
+45 7250 5302
+45 2526 6302


Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i PraktikcenteretSe her, hvordan du tilmelder dig!

Start den 9. august

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16

15 fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!