Søg

Anlægsgartner

Anlægsgartneruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære, hvordan man anlægger og passer grønne områder, fx haver, parker og kirkegårde. Du sår, planter, beskærer, lægger fliser og bruger maskiner. Det kræver øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar.

Arbejdet som anlægsgartner er fysisk krævende og vil tit foregå udendørs, uanset vejret. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. 

 

 

Her nedenfor kan du læse, hvorfor Jesper Rughaven startede på anlægsgartneruddannelsen.

Jesper valgte at uddanne sig til anlægsgartner på Agri College Aalborg, fordi han elsker at arbejde med planter og være udenfor

Jeg elsker at arrangere planter

– Jeg har en stor interesse for det grønne område, haver osv. Jeg har arbejdet på kirkegårde, og nu mistede jeg så mit job og ville prøve noget nyt. Så startede jeg på anlægsgartneruddannelsen.

Jeg er tosset med planter og ved en masse om, hvordan man passer dem. Det at være udenfor er en stor ting for mig! Jeg elsker at arrangere planter og sætte ting sammen på nye måder. Det er jeg helt vild med. Fliselægning er egentlig ikke så meget mig. Så jeg har valgt at lære mere om plejeteknik. Det går ud på at plante, passe grønne områder, beskære og lave alt muligt i den retning. Jeg tegner også haveplaner og har et kolonihavehus kun med prydhave. Den er min legeplads, når jeg kommer hjem.

Jeg har tænkt på at starte mit eget firma eller blive havekonsulent, når jeg er færdig. Jeg vil også gerne prøve noget forskelligt i forskellige firmaer, og jeg er ikke bange for at flytte efter det. I dit eget firma har du ansvaret, men så bestemmer du også selv.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Bliv landmand

Bliv klogere på landbrugsuddannelsen her

Agris elever samles på facebook

Kom med!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!