Søg

Elektronik- og svagstrømsuddannelsen

Elektronik- og svagstrømsuddannelsen er for dig, der synes, elektronik, teknik og fejlfinding er rigtig spændende. Tager du hele uddannelsen, kan du blive udlært elektronikfagtekniker. 

Elektronikfagteknikeren installerer og vedligeholder kommunikationsudstyr, overvågningsudstyr og signalforstærkere. Medicoelektronik, fx elektroniske puls- og blodtryksmålere, hjerte- og hjerneovervågningsudstyr, narkosestyring, scannere og oscilloskoper, skal også kontrolleres, fejlfindes og repareres. Og i mange virksomheder og forskningslaboratorier findes også elektronisk udstyr, som skal vedligeholdes og justeres. Det kan blive dit job.

For at blive god til faget skal du være omhyggelig og god til at samarbejde. Du skal også have lyst til at følge med i de nyeste teknikker og udviklingen inden for faget generelt. 

Her kan du læse, hvorfor Mads Gaihede valgte elektronik- og svagstrømsuddannelsen:


Elektronikfagtekniker Aalborg

Hvis man godt kan lide at nørkle…

– Jeg er meget teknisk interesseret! Og jeg har altid godt kunnet lide at kombinere teori og praksis. Det med at få lov til at sidde og regne på ting og så bagefter bygge det op og se, om det fungerer. Man sidder med ting, man ikke kan se med det blotte øje, som foregår i en komponent eller på en kobberbane. Det er hammerspændende, hvis man godt kan lide at nørkle med noget småt og bruge matematik. Der er en del fejlfinding i det, når tingene ikke virker. Her på grundforløbet prøver alle at bygge en M14 strømforsyning til 30 V jævnstrøm. Så laver du både kassen udenom og alt elektronikken indeni.

Lige præcis elektronikfagtekniker er en relevant uddannelse i Forsvaret, hvor jeg arbejder. Vi har udstyr til fx kommunikation, navigation og våbensystemer. Der skal køres service på det og laves reparationer. Det kan også være, du står i en ørken i Afghanistan, og din radio går i stykker. Så er det smart at kunne lave ting på stedet.

Den her uddannelse giver mig gode muligheder for fremtiden. Der er elektronik i stort set alt! Og det er i bund og grund en rigtig fed uddannelse, hvis man vil kombinere teori og praksis.

 

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

LAN-party på Technology

Udklædte lærere, pizza, cola, over 80 elever og 26 timer - Se filmen!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!