Grafisk design med InDesign, begynderniveau - Online kursus

 

Grafisk design med InDesign, begynderniveau, 4 dage – Online kursus

Lav dine grafiske produkter selv med InDesign.

Kursusindhold
På kurset får du en grundig introduktion til produktion af mindre grafiske produkter med layout programmet InDesign. Kurset er et begynderkursus, så vi starter fra bunden. Hvis du allerede bruger InDesign, men måske er usikker på om du arbejder optimalt med programmet, vil du også få masser ud af kurset.

Vi gennemgår opbygningen af en publikation fra start til slut, og undervejs får du styr på korrekt farverum og opløsning, og ikke mindst hvordan du laver fejlfrie PDF fil til fx et trykkeri.

Efter kurset vil du være i stand til at lave publikationer som fx annoncer, flyers, nyhedsbreve og mindre flersidede tryksager – alt sammen selvfølgelig under hensyntagen til grundlæggende typografiske og æstetiske principper. Som bonus ser du også, hvordan du fra InDesign kan lave enkle bannere til hjemmesider samt publicere fx et nyhedsbrev direkte på firmaets Facebook profil.

Læringspunkter

 • Opsætning af InDesigns brugerflade og menuer, så du arbejder optimalt med programmet
 • Oprette dokumenter til forskellige typer af publikationer
 • Formattering af tekst
 • Arbejde med RGB, CMYK og Pantone farver. Hvilket farverum skal du vælge?
 • Indsætte og beskære billeder
 • Vælg den korrekt opløsning på billederne
 • Arbejde med layout, typografi og design
 • Oprettelse af fejlfrie PDF filer
 • Online Publishing til publicering på fx Facebook
 • Find flere InDesign ressourcer på nettet
 • Hvad snakker trykkeriet i grunden om? Får styr på fagbegreberne.

Målgruppe for kurset i InDesign
Du har en grafisk interesse og grundlæggende kendskab til it.

Kursusperiode
Du kan selv vælge de 4 kursusdage i perioden den 25.03 - 17.04.2020. Kurset skal være afsluttet inden den 17.4.2020 (inklusiv den 17.4.2020). Der er ingen undervisning og support Skærtorsdag, Langfredag og
2. Påskedag. 

Support fra din underviser Gert Laursen
Der vil under kurset være support fra underviser Gert Laursen hver dag ml. kl. 9.00-14.00.

Tilmelding 
For tilmelding kontakt venligst vores Office Team, Berit Godsk Norre på telefon 72505244 eller e-mail bj@techcollege.dk

Når du er tilmeldt kurset, vil du modtage en besked i din e-boks, der forklarer nærmere om online platform, login, download af software m.v. 

Adobe software
Hvis du ikke allerede har Adobe pakken på din computer, kan du inden kurset downloade en prøveversion her (bemærk i en begrænset periode).
indd.adobe.com/view/1730c951-5e85-4fa7-ba63-3207df82cdbf


Underviser på kurset:


Gert Michael Laursen
Timelærer
Gert er uddannet grafiker i 1993, og har siden arbejdet i forskellige grafiske virksomheder. Han har desuden været projektleder og underviser på en grafisk uddannelse hos Jensen Kurser. Gert har erfaring med næsten alle sider af den grafiske produktion, herunder tryk, web og 3D. Han har et indgående kendskab til de grafiske programmer og til optimering og automatisering af store opgaver. Gert underviser i InDesign, Illustrator, Photoshop, WordPress og Muse. Udover undervisning skriver Gert undervisnings kompendier til grafiske kurser.
AMU-nr Fag Dage
46726 Ombrydning - Fremstilling af mindre tryksager 3
43837 Enkel ombrydning - Ombrydning og produktion 1

Det siger vores kursister...

Det har været en god oplevelse, og det er en nem måde at tage kursus på. Jeg startede på kurset i InDesign i torsdags i sidste uge, og så tager jeg ellers bare kurset, imens jeg sidder i min butik. Med kurset har jeg nu mulighed for selv at kunne sætte en hurtig annonce op en fredag aften.
- Kristian Mads Stigel, fotograf hos Fotografisk Værksted i Faxe.

Jeg kendte godt Illustrator i forvejen, men tænkte, at det var en god idé med en hurtig opdatering. Der var fine, små videoer, og det var til at forstå, hvad der blev sagt. Det er mit første onlinekursus, og selvom jeg fortrækker et kursus med fysisk tilstedeværelse, hvor man nemt kan sparre med hinanden, så giver onlinedelen mulighed for at tage det i sit eget tempo. Det er fint, at der er en chatfunktion på kurset, men den har jeg ikke brugt. Når jeg har haft spørgsmålet, har jeg taget dialogen med vores underviser Gert via Zoom, som er et program, der bliver stillet til rådighed under kurset. Gert giver meget af sig selv som underviser og vil gerne hjælpe.
- Jonna Martensen, laver grafisk arbejde hos Martensens Bogtrykkeri i Hirtshals.

Billeder sælger inden for min branche, så det er vigtigt, at jeg selv kan lave rigtig meget af det. Jeg er selvstændig inden for festudlejning, og mange af mine arrangementer er blevet udskudt. Derfor tænkte jeg, at jeg måtte prøve noget fjernundervisning, i en periode hvor jeg har tid til at gå i dybden med det. Det var min første gang med et onlinekursus, og det kunne godt være lidt udfordrende rent teknisk. Men da jeg først havde arbejdet med det i et par timer, kørte det fint.
- Ann Fuglsang, ejer af Fuglsanggaard Festudlejning

Kontakt os

Kontakt

Berit Godsk Norre
Uddannelsessekretær
Birgitte Boe
Uddannelseskonsulent