Søg

El, byggeri og energi (EUX)

Særlig info til dig, der skal starte på denne fagretning (Grundforløb 1) i august 2018.

Drømmer du om en fremtid inden for byggeri som tømrer eller elektriker? Overvejer du også, at fortsætte på en videregående udannelse? EUX er en uddannelse som åbner to verdener: Du bliver både klædt på til at blive en stærkere håndværker, og du bliver erhvervsfaglig student med en solid faglig baggrund til at læse videre. Kort sagt, får du flere muligheder. Du får både studentereksamen og svendebrev.

Uddannelsen kræver et højt fagligt niveau, engagement og evnen til at kunne samarbejde såvel som arbejde selvstændigt – det samme som bliver forventet af dig når du er færdig.

Energioptimering, energibesparelse og bæredygtighed spiller en stor rolle inden for byggeri og installationer, så det bliver et gennemgående tema på El, byggeri og energi.

Praktiske opgaver i værkstedet

Undervisningen er praktisk og anvendelsesorienteret. I værkstederne prøver du kræfter med materialer og arbejdsmetoder fra de forskellige fag. Du kommer til at bruge dine hænder, løse praktiske opgaver, eksperimentere og afprøve dine evner som håndværker. Vi vil udfordre dig til at tænke i nye baner og muligheder inden for fagene. Du skal samarbejde med dine klassekammerater om mindre byggeprojekter hvor de forskellige fags metoder og materialer indgår. Dine klassekammerater følger dig i øvrigt også fremover da de fleste af uddannelserne findes på samme adresse.

Både erhvervsfaglige fag og gymnasiefag

Du får undervisning i både erhvervsfaglige og almene fag så du kan tage en moderne, teknisk erhvervsuddannelse. Du skal blandt andet lære at læse faglige vejledninger og instruktioner ligesom du skal kunne lave arbejdsbeskrivelser og dokumentere og forklare processer. Vi kommer også ind på samfundsmæssige emner der berører dig og branchen. Fra konkrete emner som jobsøgning og at skrive ansøgninger, og hvad skat er, til mere overordnede spørgsmål som hvad det kræver at være en god kollega – og borger i et samfund. De opgaver og spørgsmål du skal arbejde med, gør dig klar til at gå på en videregående uddannelse og til at overskue problematikker i hverdagen. Nogle af fagene har du på C-niveau, og de indgår i din erhvervsfaglige studentereskasmen.

Parat til GF2 og videre uddannelse

Gennem projekterne får du viden om og erfaring med de forskellige fag under fagretningen så du er godt rustet til din videre uddannelse – og så du kan forstå og arbejde sammen med andre håndværkere og har en bred basis for at læse videre.

Dine lærere vil løbende hjælpe dig med at vurdere dine styrker og talenter inden for fagene. Og om du har behov for ekstra udfordringer eller mere hjælp for at blive dygtigere. Så er du klar til din videre uddannelse og din fremtid inden for moderne byggeri.

"El, byggeri og energi EUX" ligger inden for hovedområdet "Teknologi, byggeri og transport". Når du har gennemført fagretningen kan du vælge frit mellem alle TECHCOLLEGEs uddannelser, men fagretningen retter sig især mod EUX-uddannelserne:

Elektriker og Tømrer

 

Du kan stadig nå at starte til august

Se hvilke uddannelser, der er ledige pladser på

Stort projekt for over 200 GF1-elever

GF1-elever skabte og solgte produkter til fordel for Din Nødhjælp

Seneste nyt

Erhvervsuddannelse og elitesport i skøn forening

Vi har et praktikcenter

Nogle fag tilbyder skolepraktik mens du leder efter en praktikplads