Al uddannelse er jo dannelse

Ann-Michelle Guldhammer Pejtersen var overbevist om, at hun skulle være pædagog. Derfor tog hun en HF - og kom da også direkte ind på pædagogseminariet.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at det skulle jeg ikke. Det var alt for stillesiddende og alt for meget teori for mig, hvor jeg troede, at der ville være mere praktisk arbejde også, fortæller Ann-Michelle.

 

Så hun begyndte at lede efter noget andet at lave. Data og kommunikations-uddannelsen var i overvejelserne, ligesom digital media var det - men det var også for stillesiddende.

- Jeg kom jo fra folkeskolen og HF, så jeg trængte til at lave noget, hvor jeg brugte hænderne mere - og gerne noget kreativt, for jeg har malet meget førhen og elsker at arbejde med farver og den slags.

Hun fandt den perfekte kombination i grafisk tekniker-uddannelsen. Det var aktivt, det var kreativt, det var farverigt.

Selvom hun måtte sande, at idéen om at blive pædagog ikke viste sig at være lykken, så fortryder hun dog ikke, at hun tog en studentereksamen.

- Nej, overhovedet ikke. Al uddannelse er jo dannelse, og jeg har for eksemplet fået mere disciplin af at gå på HF. Men det har samtidigt været rart at komme væk fra den traditionelle skolebænk og bruge hænderne noget mere.