Gymnasiet var med til at forme mig

Esben Bengtson Pedersen tog sig en STX efter folkeskolen. Ikke fordi han vidste, hvad han ville med den. Nej, faktisk fordi han ikke havde den fjerneste anelse.

- Jeg tænkte, at gymnasiet var et meget godt sted at starte, fordi… Det skulle alle de andre jo. Men jeg anede ikke, hvad jeg ville, og for at være helt ærlig, så tænkte jeg, at jeg kunne gå og lalle den på gymnasiet.

 

Efter gymnasiet stod han stadig på bar bund. Efter en periode, hvor han rodede rundt på arbejdsmarkedet for at finde ud af, hvad han egentlig kunne lide, endte han hos Kaffe Fair i Aalborg, hvor han fik smag for at lave mad.

- Jeg fik selvfølgelig ikke lov til det hele, men jeg fandt da ud af, at det var meget fedt at lave mad, og det endte med, at jeg fik lavet en aftale med dem om, at de ville give mig en læreplads, hvis jeg søgte ind på kokkeuddannelsen.

Sådan gik det – selvom han nu er i lære hos Applaus. Og der er for Esben ingen tvivl om, at han har fundet den helt rette vej.

- Jeg var ærlig talt lidt skoletræt, men gjorde da gymnasiet færdig. Men at tage en uddannelse her er noget helt andet, for jeg arbejder jo kun med noget, jeg kan lide. Men jeg er nu stadig glad for, at jeg tog på gymnasiet, fortæller Esben.

- For det første var det med til at forme mig og afklare mig på nogle ting. Jeg valgte musiklinjen, fordi musik betød meget for mig. Men det var også der, jeg fandt ud af, at mens jeg synes, musik er hyggeligt, så er det overhovedet ikke noget, jeg gider på et teoretisk niveau.

- Der er også noget med at arbejde i grupper og i det hele taget lave længere projekter. Det kan jeg da også godt mærke her på kokkeuddannelsen, at jeg måske er lidt mere rustet til de større opgaver, end hvis jeg var kommet direkte fra folkeskolen.