Anne Sofie vil arbejde med mennesker

- Jeg begyndte på gymnasiet, fordi det var det, man gjorde i den by, jeg kom fra, siger Anne Sofie. 

Hun fik sin studentereksamen og startede på socialrådgiver-studiet på universitetet, fordi hun ville arbejde med mennesker. I dag er hun glad for, at hun droppede ud – og selvom studenterhuen ikke var et krav for at blive optaget som tandklinikassistent-elev, bruger hun mange af de færdigheder, hun fik i gymnasietiden. 

 

 

- Vi er heldigvis en meget blandet flok i klassen. Nogle har en studentereksamen, nogle kommer direkte fra folkeskolen, og nogle har en SoSu-uddannelse eller anden erhvervsuddannelse, siger hun. 

Hvor Anne Sofie bruger sin erfaring med at skrive rapporter og disponere over sin tid, bidrager de andre med deres erfaringer. 

- Dem der har en SoSu-uddannelse er meget dygtigere til de naturvidenskablige fag, end vi andre. De har jo allerede lært nogle grundlæggende og meget anvendelige ting, og det er nogle andre emner, vi har om her, end vi havde på gymnasiet, siger hun.

- Undervisningen på TECHCOLLEGE er i det hele taget lettere at forholde sig til, fordi det hele er noget, vi skal bruge i virkeligheden. Desuden er praktik en stor del af uddannelsen, så vi får ret hurtigt en klar fornemmelse af, hvad det vil sige at være tandklinikassistent, siger hun.

Når Anne Sofie har bestået svendeprøven, drømmer hun om at arbejde i en almindelig privat praksis i nogle år. Derefter vil hun måske videreuddanne sig til tandplejer.

- Jeg ved ikke helt, hvor det fører mig hen endnu, men jeg er i hvert fald landet på den rigtige hylde, siger hun.