13 U

- et forløb på TECHCOLLEGE, som forbereder unge til at begynde på en erhvervsuddannelse. Det er nødvendigt med en henvisning fra Jobcenteret for at kunne starte på forløbet.

Tre faglige forløb

Der er tre forskellige faglige forløb på TECHCOLLEGE, som du skal vælge imellem: Mad/LandbrugByggeriAuto/Metal. De foregår i et autentisk studiemiljø. Forløbet varer 13 uger (heraf navnet 13U) og har løbende optag hver 14. dag. Det vil sige, at der i princippet er ”1. skoledag” hver anden uge. Nye kursister klædes på af ”gamle” elever og får tilknyttet en ”makker” den første dag.

Der er 5 moduler af 2 ugers varighed i skolens værksteder + 3 ugers virksomhedspraktik. Vi kan have op til 30 unge på hvert forløb.

Der er ferie i uge 28-30 samt uge 8 og uge 42.

Du kommer primært til at opleve TECHCOLLEGEs fordelsuddannelser, hvor jobmulighederne er bedst. Du prøver faget på egen krop og får viden om uddannelsen og erhvervet - og får forhåbentlig lyst til at starte på Grundforløb 2 eller gå i Ny mesterlære.

Virksomhedspraktik

Som led i brobygningsforløbet vil du komme i virksomhedspraktik i 3 uger i 1 - 2 virksomheder efter eget valg og inden for de pågældende uddannelser.

Du skal selv finde et praktiksted, men din mentor hjælper med praktikpladssøgning og giver dig sparring på personlig fremtræden, kommunikation, ansøgning og CV samt andre tips og tricks.

Mentorer

Der er en mentor knyttet til hvert forløb. 

Mentorer på 13 U

Eva Melchior Jensen
Afdelingsleder
Jan Drilling
Mentor
Metal/auto
Mathias Marco Wedsgaard Hæstrup
Mentor
Byggeri
Uffe Holdgaard
Mentor
Mad/landbrug