Søg

Bombetrussel slog os ikke ud

Svendeprøver i cykelskur

Torsdag den 19. december kl. 14 lukkede samtlige af Tech College Aalborgs afdelinger pga. en bombetrussel, som blev indtelefoneret til en administrativ medarbejder en time tidligere. Senere samme aften anholdt Nordjyllands Politi en mandlig mistænkt i sagen, og fredag morgen var skolen åben igen.

Særligt på skolens hovedadresse, hvor politiet var mødt talstærkt op, opstod der en del forvirring den første times tid efter trusselsopkaldet. Det skyldtes, at Politiet i første omgang ikke meldte en ensartet ordre om evakuering ud. Det bevirkede, at ca. halvdelen af de tilstedeværende på skolen stimlede sammen på p-pladsen foran skolen, mens den anden halvdel uvidende fortsatte deres aktiviteter i skolens mange lokaler en rum tid.

Nu er en bombetrussel jo aldrig belejlig, men netop denne torsdag var der ekstra megen aktivitet på den store erhvervsskole. En masse eksaminer og svendeprøver, fællesspisninger og fejringer af færdiguddannede og ikke mindst et kæmpe socialt, tværfagligt arrangement for ca. 500 grundforløbselever – det hele måtte pludselig afbrydes.

Mekanikere til prøve på p-plads
Men men. Det viste sig hurtigt, at der skal mere til at ryste Tech College Aalborgs elever og medarbejdere end en bombetrussel.

De 500 grundforløbselever var godt ærgerlige over at gå glip af resten af den storstilede konkurrence, der var arrangeret for dem og skulle være endt i en hyggelig torsdagscafé med præmieoverrækkelse, musik, snacks og bar. De måtte nøjes med en smule forfrossent fællesskab på p-pladsen.

Andre sørgede for, at bjerget kom til Muhammed. På Auto College Aalborg manglede man at få afsluttet fem mekanikerelevers svendeprøver. Ingen var indstillet på at udskyde noget, så da bombetruslen lød, blev lærere og elever hurtigt enige om at fortsætte eksaminationen på parkeringspladsen foran skolen. Alle elever bestod trods de ekstraordinære omstændigheder.

Some description
Foto: Ingen grund til at give op pga. en bombetrussel! Teknisk designer-elev Martin Nørgaard Christensen (tv.) ville helst bare være færdig med sin eksamen, så han blev enig med sine lærere om at gennemgå sit projekt ude i vinterkulden.

Eksamen fortsatte i cykelskur
Samme kække billede tegnede sig på Metal College Aalborg, hvor teknisk designer-elevernes grundforløbseksamen fortsatte i et cykelskur! Også her fik lærere og elever i fællesskab et godt resultat ud af den besynderlige situation.

”Vi vidste, det var dygtige elever, så de skulle nok klare den,” fortæller uddannelses- og erhvervsvejleder Rikke Herrig Langagergaard, Metal College Aalborg, med henvisning til dagens to sidste elever, der fik forsvaret deres projekter flot under cykelskurets halvtag. De ville helst bare være færdige og undgå endnu en omgang eksamensnervøsitet. En bombetrussel fik ikke lov til at ødelægge deres dag.

Some description
Foto: Udeeksamen på Metal College Aalborg. Teknisk designer-elev Anja Lindrup Nielsen (tv.) scorede sig et 12-tal i cykelskuret, mens bombetruslen stod på.

Some description
Foto: Medarbejderne Ole Ervolder og Bente Mønster Simonsen fortsatte også ufortrødent deres arbejde i en bil under bombetruslen for at lave en ansøgning færdig, der skulle sendes inden kl. 15.