Søg

Metalræs på Auto College Aalborg

Auto College Aalborg var et oplagt stop for Dansk Automobil Sports Union, da dens Metal Rally Light-karavane drog på turné på landets tekniske skoler. Så på en af de sjældne dage, hvor oktober-regnen udeblev og tillod brugbare tørre vejbaner, var turen kommet til skolen i Nørresundby.

På den store plads bag hallerne var der med kegler blevet afmærket en bane, og så lød opgaven at gennemkøre banen tre gange hurtigst muligt – og på den rigtige side af keglerne. Og det helst uden at smadre de to rallybiler, som arrangørerne havde medbragt.

”The Stig” satte tiden
Så efter sikkerhedsinstruktioner og indskrivning af holdene var det tid til at rive gummi af dækkene. Først blev banen gennemkørt af DASUs medbragte ”The Stig”, der, udover at demonstrere ruten, også placerede overliggeren på 1 minut og 19,27 sekunder. Og så var det bare spørgsmålet om andre kunne nå den!

”Jeg tager den på 1:19:26,” proklamerede Dennis, inden han med Louise som andenkører spændte sig ind i bilen. Hun var noget mere skeptisk: ”Jeg er ikke helt tryg. Han har haft kørekort siden i sommers og har vist aldrig prøvet at køre ræs før – så vidt jeg ved.”

undefined

 

Spændt fast og klar til start!

Så gik det med hvinende dæk ud over pladsen. Men selv om der var godt med lyd på, så levede tiden langt fra op til ambitionerne.

Det næste hold på banen havde måske sparet lidt vel på forberedelserne og lagde ud med at køre en kegle ned – så var stilen ligesom lagt.

Banen gået igennem
Det skete ikke for næste hold. For Steffen og Jimmi havde først været ude og gå ruten igennem, og det var ikke nogen dårlig idé.

Ræs Auto College Aalborg

 

Steffen og Jimmi gik banen igennem og lagde en god plan.

”Vi opdagede en kegle, som man ikke kunne se på tegningen,” fortalte Steffen. Gennemgangen havde også givet en god fornemmelse af, hvordan de mange skarpe sving bedst kunne klares, selvom det ikke resulterede i en vindertid.

For andre var opskriften mere enkel: ”Min opgave bliver at tælle omgangene og forvirre ham med højre og venstre,” forklarede Hoe, mens førstekører Torbens plan var lige så klar: ”Jeg ved, hvad hun tænker, så jeg hører ikke efter.” Med kombinationen af forvirring og lukkede ører blev banen ved Auto College Aalborg gennemkørt på 1:31:14.

Vandt med en slat
Lige lidt fra vindertiden, som Jeppe Skov og Kasper Geraae leverede. Det gik så stærkt, at de bagefter blot huskede den som ”1:24 og så en slat”.

Men den slat var nok til, at de to blev vindere af det lokale mesterskab og skal være med, når Metal Rally Light den 16. november skal finde den endelige vinder i finalen i Bramminge ved Esbjerg.

undefined

Der blev revet godt i dækkene, når keglerne blev rundet.