Søg

Stjerneløb for begyndere

I Aalborgs Østre Anlæg stod en lille flok og rystede på skift en pose. Denne noget alternative metode til at kærne smør var en af opgaverne i et stjerneløb, som seks grundforløbsklasser på Food College Aalborg onsdag blev kastet ud i.

Some description

”Her bliver de rystet sammen på tværs af klasserne,” fortæller faglærer Christian Grynnerup Drachmann Nielsen. ”I løbet af de første ti uger bruger vi nogen tid på at give eleverne nogle sociale kompetencer og etablere et sammenhold. Det er vores erfaring, at når det sociale først er på plads, så kommer det faglige til at fungere bedre. Vi har kunnet mærke det i form af et faldende fravær over de seneste år.”

I et hjørne under træerne står et spritblus og holder gryden i kog. Her er opgaven at koge det perfekte blødkogte æg. Men hvad er opskriften på blødkogte æg? Her kommer selv fremtidens kokke på hold 4 i tvivl.

En remse fra Dirch Passer
”Plejer man ikke at sige 3,5 minut,” forsøger Mathias sig. ”Der er noget med en eller anden remse.” Men ægget er allerede i det kogende vand, og Ask har sat stopuret i gang. Mathias kommer i tanke om, hvor han kender remsen om 3,5 minutter fra. ”Det er en film med Dirch Passer – Majorens oppasser.”

Camilla mener at have hørt noget om fem minutter. Samtidigt bekendtgør Ask, at, nu er der gået 3,5 minutter. ”Vi giver det lidt mere,” fastslår han.

Kasper ved, hvor man altid kan få hjælp – han ringer til mor. Her er svaret klart – tre minutter fra når vandet koger. ”Så har det fået nok,” er der enighed om, da uret nu viser 4 minutter 35 sekunder.

Det med nogen tvivl i sindet, at det går af sted til den strenge dommer. Har holdet måske ganske tilfældigt og meget heldigt frembragt det perfekte blødkogte æg? Og dommen er klar, da faglærer Lene Hartvig giver sin bedømmelse: ”Det er perfekt!”.

Alle kunne være med
I løbet af formiddagen kom holdene igennem ti forskellige poster med opgaver som støvlekast, stavekonkurrencer, ballonpustning og dekoration af kiks, inden der var fælles frokost i det grønne. Indsatsen gav en varieret pointgevinst, men alle fik en hyggelig formiddag.

”Det var sjovere, end jeg havde ventet,” fastslog Nik, der også glædede sig over, at vejret havde været perfekt til en tur i parken. Amanda havde lidt frygtet dagen men: ”Det gode har været, at alle kunne klare opgaverne.”