Søg

Elever bygger arkitektstuderendes pavillon på havnefronten

Murerelever fra Tech Colleges skolepraktik arbejder sammen med studerende fra Aalborg Universitets Institut for Arkitektur og Medieteknologis sommerskole. Vores elever skal samle praktiske erfaringer, som teoretiskerne også kan lære af. 

Tester teoretikernes tanker
Ni ph.d.- og masterstuderende fra Danmark og Tyskland prøver i nogle uger at udfordre mulighederne for at bygge med teglsten. De udvikler konstruktioner som bliver 3D-printet om natten, og næste morgen går murerelever fra Tech College’s skolepraktik i gang med at bygge dem. De skal i praksis finde ud af om de ideer de arkitektstuderende får, er mulige at bygge i mursten. Efterfølgende giver murereleverne feedback til de arkitektstuderende.

Avanceret og selvbærende
Samtidig er målet med projektet at forbinde fremtidens 3D-modeller med fortidens byggeteknikker. Målet er avancerede konstruktioner der udfordrer brugen af teglsten. Så vores murerelever bygger uden skabeloner – ligesom man har gjort historisk. Teglstenene skal kunne blive hængende og bære sig selv.

Se billeder af arbejdet på Murerafdelingens Facebookside.

Pavillon på havnefronten
Projektet er en del af udstillingen ”We Love Bricks” i Utzon Centeret på Aalborgs havnefront. I løbet af de næste par uger opfører murerelever fra Tech College en pavillon ved siden af Utzon Centeret. Pavillonen tegnes af de ni arkitektstuderende, og planen er at den bliver stående på Aalborgs havnefront det næste år.

Billedet ovenfor er en mur af flex stone som Tech Colleges elever har muret til udstilingen i Utzon Center.