Søg

Nu lærer elever i folkeskolen hvad en erhvervsuddannelse er

Der bliver bygget et vindue, og der bliver krøllet hår på de nordjyske folkeskoler. Der bliver samlet rør, lagt fliser, lakeret negle og trukket strøm. Der bliver pisket fløde og lavet lagkager – og det er skolernes egne elever der prøver det hele.

Til kamp mod uvidenheden

Her i efteråret og starten af det nye år tager Tech College Aalborg og de andre nordjyske erhvervsskoler rundt på folkeskolerne i Nordjylland med ”Survival Skills”. Det er et helt nyt og unikt spil hvor elever fra skolernes ældste klasser får både indblik i erhvervsuddannelserne og en oplevelse af hvad fagene betyder for vores samfund. Mange elever og forældre ved nemlig intet om hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.

Some description

Tre dages dyst på håndværkerfag

Derfor har Nordjyske Erhvervsskoler i samarbejde med Region Nordjylland fået lavet spillet Survival Skills som en utraditionel oplysningskampagne der fortæller eleverne om de mange muligheder de har for at tage en erhvervsuddannelse. Survival Skills tager tre dage hvor folkeskoleeleverne i de ældste klasser dyster mod hinanden i opgaver inden for forskellige håndværkerfag. Eleverne går i løbet af de tre dage fra stort set ikke at kende til erhvervsuddannelserne til at have prøvet flere forskellige fag.

Hvad der skal til for at lykkes

I Survival Skills bliver eleverne introduceret for en virtuel familie som har mistet alt fordi der ikke er flere erhvervsuddannede tilbage i verden. Opgaven er at hjælpe familien med at komme på fode igen.

Some description

Eleverne bygger et virtuelt hus til familien, de sørger for at de får mad og tjekker deres sundhed. Igennem 18 forskellige opgaver får eleverne indblik i hvad der skal til for bl.a. at lykkes med at bygge et hus. Ord som samarbejde, præcision, tidspres og evner kommer i spil hvis det skal lykkes dem at placere sig i toppen af feltet. Skolerne tager rigtig godt imod Survival Skills, og eleverne bliver langt bedre forberedte på det uddannelsesvalg de skal træffe om kort tid.

Dem der samarbejder står stærkt

Tech College Aalborg har blandt andet været på Byplanvejens skole i Aalborg. Her deltog to 7. og 8. klasser i spillet, og det stod helt klart at de grupper som forstod at samarbejde, se hinandens styrker og forholde sig til opgaverne samlet stod stærkest. Både elever og lærere var meget engagerede i at samle vinduer, trække strøm til huset, anlægge have, lægge et budget for familiens økonomi og meget mere.

Some description

900 folkeskoleelever i Aalborg

Frem til marts 2015 når Tech College Aalborg ud til ca. 900 folkeskoleelever i Aalborg kommune med Survival Skills. Projektet er finansieret af Region Nordjylland og drives af de nordjyske erhvervsskoler.