Søg

Faglige juletræer

Klasser fra forskellige områder af Tech College Aalborg har i løbet af december forsøgt at demonstrere deres fagområde i form af et juletræ. Og det er en voldsom opfindsomhed eleverne er kommet med.

På Metal College har industriteknikerelever fremstillet et juletræ der blinker (se videoen herunder), og på Media College er det papirmaterialet eleverne har brugt. På Food har bagerelever været i gang med at bage julepynt, og dyrepasserelever fra Agri College har fået selve juletræet til at ligne en mus.

 

HTX-elever støbte betonjuletræ

Skolens tungeste juletræ kommer fra 2.u på Aalborg Tekniske Gymnasium som i samarbejde med Aalborg Portland har støbt deres juletræ i beton i en form som eleverne selv har bygget. Portland har leveret ingredienserne til betonen, og eleverne har selv blandet det på parkeringspladsen foran skolen.

Pynten og stjernen er også af beton, støbt i farvet beton i forme som eleverne har vaccuumformet over en træmodel de selv har lavet.

Udnyttede faget Materialeteknologi

Det tog en hel tirsdag at bygge formene og støbe træ og pynt, og det hele udspringer af et undervisningsforløb i faget Materialeteknologi hvor eleverne arbejder med byggematerialer. Materialeteknologi C er sammen med Teknologi A og Design B studieretningsfag på 2.u's studieretning: Industrielt Design.

Lysene på træet har eleverne selv fremstillet sammen med matematiklæreren i Arduino, som eleverne normalt bruger i Elteknik.