Søg

Præmie til frisør efter praktikophold i Barcelona

Den nyuddannede frisør Marie Pernille Dahl Kristensen vandt med sin film ”90 DAYS IN BCN” en præmie i ministeriets PIU-konkurrencen. Herover ses hun sammen med international koordinator Carsten Wowk Jepsen.

Gode fortællinger fra praktikophold i udlandet

Hvert år tager mere end 1000 erhvervsskoleelever på praktikophold i udlandet med økonomisk tilskud fra PIU-ordningen (Praktik I Udlandet). Praktikopholdene giver masser af gode oplevelser og et stort udbytte for eleverne i forhold til at bo og arbejde i et andet land i en kortere eller længere periode.

For at bringe deres erfaringer videre til andre, udskrev Styrelsen for Videregående Uddannelser under Uddannelses- og Forskningsministeriet i efteråret en konkurrence om gode fortællinger fra praktikophold i udlandet med PIU-ordningen. Deltagerne kunne skrive en historie eller lave en lille film om oplevelserne på deres praktikophold i udlandet.

”Man gror ikke bare inden for faget”

Ét af de præmierede bidrag kom fra Marie Pernille Dahl Kristensen, uddannet frisør fra Tech College Aalborg. Marie Pernille Dahl Kristensen var som nyuddannet på et tre måneders praktikophold i en lille frisørsalon midt i den spanske by Barcelonas gotiske kvarter. Og hun kunne endda ikke tale spansk da hun tog afsted.

Hun fik præmie for sin film, som hedder ”90 days in BCN”. På videoen summerer Pernille oplevelsen i Spanien op med disse ord: ”Man bliver inspireret, lige meget hvor man går – af både mennesker og bygninger, bjerge og vand. Det er helt fantastisk. Tag ud og prøv det her af. Man gror ikke bare inden for faget, men man gror også helt personligt. Det at stå på egne ben er super fantastisk!”

Se filmen her:

 

Inspirere flere til at tage afsted

Der blev indsendt 67 bidrag fra elever fra 13 forskellige fag, som havde været på ophold i 15 forskellige lande over hele verden. Ifølge Styrelsen for Videregående Uddannelser vidner de mange bidrag om at et praktikophold i udlandet sætter tydelige spor både fagligt og personligt. Konkurrencen og vindernes historier og film skulle meget gerne inspirere flere til at kaste sig ud i et udlandsophold som en del af deres uddannelse.

Det er Styrelsen for Videregående Uddannelser, Undervisningsministeriet og Danske Erhvervsskoler, der har udvalgt vinderne. 

Nederst på siden kan du se lidt af prisoverrækkelsen fra den 27. november – bl.a. hvor Marie Pernille Dahl Kristensen får sin præmie overrakt af Per Påskesen, der udover at være forbundssekretær i Dansk Metal også er formand for Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne.

Some description

Læs mere om dine muligheder for at tage Praktik i Udlandet som f.eks. frisørelev på Tech College Aallborg (stort set alle vores erhvervsuddannelser giver samme muligheder).

Udlandsophold gennem PIU-ordningen får økonomisk støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).