Søg

Frisørelev på klip med Barcelona

Håret vokser uanset, hvor man lever på Jorden, og det skal også klippes. Men, hvordan det så lige foregår, kan være vidt forskelligt. Det oplevede frisørelev Birgitte Lundsgaard Christensen, da hun kom i praktik i salonen Lalemana i Barcelona.

Hun havde inden da oplevet en noget omtumlet læretid. En salon gik konkurs, en blev solgt og en lukkede, da mester døde. Så hvordan skulle hun få sin uddannelse gjort færdig?

Svaret lå 2300 kilometer mod syd. Her i den snævre gyde Carrer Dagueria i centrum af den catalanske hovedstad har tyske Christine Petras siden 2010 drevet en salon med tre medarbejdere, som Christine Petras tidligere har suppleret med en elev fra Style & Wellness College Aalborg. Hun tøvede derfor ikke, da Tech College Aalborgs internationale koordinator Kaj Thybo henvendte sig.

I den fine ende
Salon Lalemana hører til i den finere ende af frisørverden i Barcelona, for indehaveren Christine Petras har en tysk frisøruddannelse, og hun bruger kun uddannet personale. Det er et særsyn i et land, hvor frisøruddannelsen kun varer otte uger, foregår på private skoler og betales af eleven. Christine Petras har før med gode erfaringer haft en elev fra Style & Wellness College Aalborg i praktik, så hun havde et klart billede af, hvor meget en dansk frisørelev egentlig kan.

For Birgitte Lundsgaard Christensen var der derimod nogle overraskelser.

”De har en meget afslappet holdning til arbejdet,” fortæller hun. ”Og kunderne er ikke bare kunder, men venner og veninder. De tænker ikke så meget på at få penge i kassen, men møder mere på arbejdet, fordi de synes, at det er rart at være der.”

Afslappet holdning
Den afslappede holdning viser sig især, når der måske ikke er så mange kunder i butikken.

”I en dansk salon sætter vi os ud i baglokalet, for det ser ikke så godt ud, hvis man står og hænger. Men i den spanske salon gik frisørerne ud på gaden og stod og røg foran butikken og snakkede med folk, som kom forbi. Det skulle jeg lige vænne mig til,” husker Birgitte.

”Desværre kunne jeg ikke spansk, da jeg kom derned. Men kunderne var flinke til at bruge engelsk – selvom de tit slog over i spansk. Efterhånden lærte jeg nogle basale gloser. Men jeg ville gerne have været meget bedre til spansk, for så havde det nok været lidt sjovere at sidde på caféerne,” konstaterer Birgitte.

En fed oplevelse
Og slutkarakteren for praktikopholdet ligger helt klart oppe i den høje ende af skalaen.

”Jeg kan helt sikkert anbefale at prøve det. Det er en fed oplevelse at komme ud i verden og prøve noget helt andet,” slutter Birgitte Lundsgaard Christensen.

undefined
Frisørelev Birgitte Lundsgaard Christensen fra Style & Wellness College Aalborg tog sig af spanske lokker i Barcelona.

Januar 2014