Søg

Sølvmedalje ved svendeprøven til skolepraktikelev

Elever i skolepraktik har ofte et dårligt ry. Men at det mest er fordomme uden hold i virkeligheden har Sanne Skøtt Lauritsen bevist. Hun har netop taget sin svendeprøve som bygningsmaler – og fået et fortjent 12-tal og sølvmedalje. Og hun har haft det meste af sin læretid hos MTM Byg, Construction College Aalborgs skolepraktikcenter på Lindholm Brygge.

Det er ikke helt gået op for mig endnu”, fortæller Sanne Skøtt Lauritsen en lille uge efter svendeprøven. ”Men det er da dejligt at få at vide at det her, det kan man – at blive værdsat”.

Meget grundig

Spørger man hvad det er hun gør særligt godt, er det grundighed det handler om. ”Jeg er meget grundig”, siger Sanne Skøtt Larsen der blandt andet lagde et stort arbejde i at slibe paneler og dørkarme i det rum svendeprøven handlede om at male: ”Alle andre var begyndt at sætte vægbeklædning op – mens jeg bare sleb og sleb. Så, tænkte jeg – nu er jeg bagud, nu bliver det stress - men jeg var færdig ligesom de andre. Der var faktisk nogle der stadig var i gang med lige at rette og lave om fordi de ikke var tilfredse med deres. Det gider jeg ikke – jeg vil hellere gøre det rigtigt første gang”.

Job mandag morgen


Én af fordelene ved at få sølvemedalje i sin svendeprøve er at det gør det lidt nemmere at få job. ”Den ene af dem der bedømte os fredag, han sagde faktisk at hvis jeg ikke havde arbejde mandag morgen så skulle jeg ringe til ham”, fortæller Sanne Skøtt Lauritsen der dog ikke fik behov for dét tilbud. Der var én hos Anton Lassens Eftf. der hørte om sølvmedaljen, som gerne ville se hende mandag morgen klokken syv. Og det var ikke til en samtale – det var i arbejdstøj. Og så har hun været i gang dér siden.

Sølvmedaljen er den højeste udmærkelse man kan få, og det er fem år siden der sidst er givet sølvmedalje til en malersvendeprøve i Aalborg.