Søg

Disciplinerede og dygtige polske elever

Fem lærere på Media College Aalborg har både udfoldet sig på engelsk og oplevet hvor forskellig læringskulturen kan være – selv om afstanden kun er ca. 500 km. De fem lærere har nemlig undervist 16 elever fra byen Kolobrzeg i det nordvestlige Polen, som var på Media College til fire ugers uddannelse i PhotoShop, InDesign, 3D-grafik m.m.

Sproglig og kulturel barriere
Starten på opholdet bød på et par barrierer der skulle overvindes. Dels sproget engelsk som for både danske lærere og polske elever er et fremmedsprog. Og dels skulle polakkerne lære at det i dansk læringskultur er positivt når man stiller spørgsmål. I Polen opfattes man som dum hvis man spørger – det betyder at man ikke har hørt efter. Men det lykkedes at skabe forståelse både sprogligt og kulturelt, så uddannelsen blev en positiv oplevelse for både elever og lærere.

 

Har ændret deres liv
For polakkerne var de fire uger på Media College en ”once in a lifetime mulighed”. De 16 deltagere er udvalgt blandt mange flere der ønskede at komme med. ”Vi lovede dem at vi ville ændre deres liv – og det har vi formodentlig også gjort” fortæller underviseren. Dels har de fået faglig viden, dels har de fået nogle oplevelser og nogle kulturelle påvirkninger – blandt andet på ture på Skagen, i Aarhus, i Aalborg og rundvisning på NORDJYSKE Medier. Og endelig lykkedes det for Media College at få Adobe til at sponsere et års adgang til Creative Cloud til hver af de 16 polske elever. Dermed får de mulighed for fortsat at udforske og dygtiggøre sig inden for de mest brugte teknologier i den grafiske branche.

Finansieret af EU
I Aalborg boede polakkerne på Skolehjemmet der er tilknyttet Tech College Aalborg. Uddannelsen og opholdet er finansieret af EU.