Søg

Fire af Danmarks bedste metalindustri-lærlinge

Fredag den 26. september blev Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen, uddelt i Den Sorte Diamant i København. Med flere end 200 indstillede fra hele landet, var der hård konkurrence om ML-Prisen, så de 25 modtagere må siges at være Danmarks allerbedste og mest talentfulde lærlinge inden for Metalindustrien. Fire af modtagerne kommer fra Tech College Aalborg.

Fire ud af 25 prismodtagere er fra Tech College Aalborg
Det er lastvognsmekaniker Kasper Sønder Christensen, elev hos Automobilfirmaet Im. Stiholt A/S i Aalborg Øst, personvognsmekaniker Mark Christian Larsen, elev hos Kjærsgaard Auto i Aalborg, personvognsmekaniker Nick Wøbbe Jensen, elev hos Brdr. Hosbond A/S i Aalborg Øst og klejnsmed Younes Adel El-Zakka, elev hos Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. A/S i Klarup.

Topkarakter + gode kammerater og kolleger
De 25 lærlinge har alle afsluttet svendeprøven med et 12-tal, men det er ikke kun de faglige evner der har spillet ind. Også menneskelige kvaliteter bliver vægtet højt i udvælgelsen, og fælles for alle vinderne er at de også er gode kammerater og kolleger. Det er skoler og virksomheder som i fællesskab indstiller lærlingene til prisen.

Some description

Antorini: Man må gerne være stolt
Blandt deltagerne i hyldesten af talenterne var undervisningsminister Christine Antorini. Og hun roste de 25 prismodtagere: ”Man må gerne være så stolt at man blærer sig lidt med sådan en pris. I har gjort et godt stykke arbejde. Og vi har brug for flere som jer der er dygtige og arbejdsomme medmennesker og stærke ambassadører for jeres fag", sagde undervisningsministeren i sin tale til prismodtagerne.
Med prisen følger en bronzestatuette.

Some description

Også uddeling af Henry og Mary Skovs Fond
Samme fredag uddelte Metalindustriens Uddannelsesudvalg også legater til kommende eller nuværende ingeniørstuderende på vegne af Henry og Mary Skovs Fond. Her var personvognsmekaniker Nick Wøbbe Jensen blandt modtagerne.
Legatet kan tildeles personer, der er begyndt på et ingeniørstudie efter at have bestået sin læretid inden for en af Metalindustriens Uddannelsesudvalgs uddannelser, og have fået karakteren 12 ved sin svendeprøve.