Søg

Man tager en Fiat Ritmo...

Hvem siger, at et værksted absolut skal holde stille? Fem mekanikerelever og to instruktører fra Tech College Aalborgs skolepraktik shinede en VW Caravelle og en Fiat Ritmo op til det danske Carbage Run og kørte ud i det blå som rullende værksted. Over 3000 km og 10 lande på fem dage. Det var ret så fedt for både dem selv og alle de andre carbage runners. Idéen var nemlig, at eleverne skulle kunne reparere hvad som helst når som helst.

15 min. før løbets start i Padborg fiksede eleverne en løs kølerslange på Caravellen, men ellers gennemførte teamets egne biler uden problemer – selvfølgelig! Den 30 år gamle Ritmo slap mirakuløst fra alper og det hele med kun et stenslag i den ene forlygte. Hver aften havde eleverne til gengæld travlt med at skrue løs på de andre deltageres biler.

– Det var en fed oplevelse, helt kanon. Vi fik et rigtig godt sammenhold. Alle hjalp alle. Man nossede sig sammen og fik tingene gjort, fortæller mekanikerelev Mikkel Pedersen.

Der var problemer med termostater, kølerslanger, bøsninger og bærearme. Afbrændte bremser. Alt det, som vi andre ikke har forstand på. Og som mekanikere ved alt om.

Kilometervis af sammenhold

– Vi var vågne 16-18 timer af gangen og kørte 600 km om dagen i gennemsnit, tit på dårlig vej i flot natur. Så lærer man hinanden at kende på en ny måde, supplerer instruktør Kris Ankerstjerne.

Holdet griner og er enige om, at næste gang de tager af sted, tjekker de lige først, om GPS’en rent faktisk er opdateret. Og så kommer de i tanke om, hvor sjovt det var, da Caravellen hostede sig vej ind på en tankstation, få sekunder fra at køre tør på motorvejen lige ved grænsen på vej hjemad.

Det er tydeligt, at turen gennem Europa har knyttet dem alle tættere sammen.

– Vi er klar til at tage af sted igen, siger en af eleverne, og de andre stemmer straks i. Nu har de også en rutine i at slå telt op og ned, pakke ud og sammen, reparere biler – alt sammen mens de er dødtrætte og alligevel bevarer den gode stemning.

– Selv om det ikke lige var altid, vi sov i teltet. Jeg sov på biltaget en nat, udbryder Rasmus Venneberg Sørensen. – da jeg vågnede, var det så knap så godt vejr.

Og så griner alle igen. Det er ikke kedeligt at gå i skolepraktik på Tech College Aalborg.

Mekanikerelever Praktikcenter Tech College Aalborg reparerede de andre deltageres biler i The Carbage Run

Der er mening med det hele

Praktikcenterchef Per Dennis Kristensen må ærgre sig over ikke at have været med på turen. Men ellers ærgrer han sig nu ikke ret meget – sagt på nordjysk.

– Det fede ved at sende fem elever af sted på sådan en tur som The Carbage Run er, at dér bliver de regnet for mekanikere, ikke lærlinge. Dér er de sammen om mekanikerfaget og deres faglighed og tæt sammen med deres instruktører i lang tid af gangen. De har selv forberedt og gennemført turen med de biler fra start til slut. Fordi vi stoler på, at vores elever kan. Det giver alt sammen noget at se op til blandt eleverne. Og det hæver kvaliteten på vores uddannelser, slår Per Dennis Kristensen fast.

Fem mekanikerelever og to instruktører fra Praktikcenter Tech College Aalborg deltog i The Carbage Run 2015

Fem glade mekanikerelever og to instruktører. Den ene tager billedet.

VW Caravelle med folie sat i stand til The Carbage Run 2015 af mekanikerelever fra Praktikcenter Tech College Aalborg

Mekanikerelevernes Caravelle – shinet op med folie.

 

Billeder øverst på siden:

Den sejlivede lille Ritmo med sit stenslag i lygten.

Hver aften, når holdet kom i mål, hjalp de de andre carbage runners med deres biler. Der var fx problemer med termostater, kølerslanger, bremser og styretøj.