Søg

Besøg hos lærepladser "Down Under"

Midt i januar besøgte Tech College Aalborgs direktør, Michael Johansson, og international koordinator, Carsten Jepsen nogle af vores lærlinge og svende i New Zealand og Australien.

På blot 10 dage nåede de at møde en lille håndfuld af de næsten 30 unge håndværkere fra Tech College Aalborg som har været i praktik eller job ”Down Under”, at opsøge flere mulige kommende praktiksteder og at besøge tekniske skoler. En spændende og lang rejse med mange inspirerende møder og indtryk.
 

Tømrerlærling i Melbourne, Australien

I Melbourne mødte Carsten og Michael tømrerlærlingen Kasper, som med skolens hjælp har arrangeret 3 måneders praktik i den lille byggevirksomhed FA Mascali Building & Carpentry Services i Melbourne med støtte fra PIU-ordningen. Herfra gik turen til New Zealand og byen Christchurch, hvor mange elever og nyudlærte har været med til at både bygge og reparere efter et jordskælv.

 

Svende og lærlinge i Christchurch, New Zealand

I Christchurch mødtes Carsten og Michael med Jakob Tveden. Jakob var for 4-5 år siden udstationeret her. I dag er han selvstændig murermester i byen. Han har både hjulpet skolen med at få kontakt til flere praktiksteder i New Zealand og han har også haft flere danske svende og lærlinge i sin egen virksomhed. I øjeblikket er det murerlærlingen Christian,der er udstationeret hos Jakob Tveden i ca. et halvt år. Til daglig er Christian ellers i murerlære i en lille landsby mellem Brønderslev og Løkken på den anden side af kloden. 

Carsten Jepsen møder Christian der er murerlæring udstationeret i Christchurch, New Zealand

En anden samarbejdspartner i Christchurch er entreprenørfirmaet Shearer Built, hvor Jannich nu er ansat som tømrersvend. Jannich var også udstationeret her som lærling i et halvt år sidst i sin uddannelse. Kimmie har også været hos Shearer Built – udsendt som malersvend i det første job efter hendes svendeprøve på Construction College Aalborg. Kimmie arbejdede her i hele 2014. Nu er hun på eget initiativ skiftet til en australsk entreprenør. Michael og Carsten mødte hende i en frokostpause foran et stort hotelbyggeri i det centrale Christchurch. Her var hun i gang med at male facader – som en af de eneste piger på denne store arbejdsplads. 

Kimmie, tidligere elev og nu bygningsmaler hos australsk entreprenørfirma, sammen med direktør Michael Johannson, Tech College Aalborg
 

Faglige, sproglige, kulturelle og personlige kompetencer

Kasper, Jannich, Christian og Kimmie trives i de fremmede omgivelser. Udstationeringen lærer dem en masse fagligt, og desuden får de en masse sproglige, kulturelle og personlige kompetencer med i bagagen. Det er vigtigt at de udstationerede lærlinge er motiverede og har en positiv indstilling over for dét at møde kulturelle og faglige forskelle. En udstationering er ikke en forlænget badeferie.

Læs mere om mulighederne for at komme til udlandet under eller efter din uddannelse på Tech College Aalborg.
 

Fremtidige samarbejdspartnere

I Christchurch besøgte Michael og Carsten også en række gamle og nye virksomheder, med henblik på at lave aftaler om udstationeringer – primært inden for byggefagene. Desuden fik de en god kontakt med den regionale arbejdsgiverforening i Christchurch-området med henblik på fremover også at få spredt engagementet ud til andre brancher. 

undefined

Besøg hos erhvervsskoler i Melbourne og Singapore

Undervejs nåede de også at besøge to store erhvervsskoler/-akademier i Melbourne og et besøg på vores partnerskole Institute of Technical Education ved et stopover i Singapore på rejsen hjem. 

 

profileimage
Carsten Wowk Jepsen
International Coordinator
profileimage
Michael Sekjær Johansson
Direktør