Søg

Danmarks bedste frisørelev

Jeg synes det er helt vildt mærkeligt”. Rie Bjerre har stadig svært ved at forstå at hun som vinder af DM i Skills 2015 er kåret som Danmarks bedste frisørelev. Hun tænker ikke på det hele tiden, men ”jeg ser lidt på billederne ind imellem og så bliver man helt oppe at køre

Rie Bjerre, frisørelev, Style & Wellness College Aalborg, vinder af DM i Skills 2015, frisør

Stor opbakning fra hele salonen

I salonen Br. Seidelinsgade Frisør i Hjørring hvor Rie Bjerre er i lære, er man også rigtig godt tilfreds. Både mester der også var i København for at overvære noget af DM i SKills 2015, og alle de andre fra salonen. Da der lørdag var præmieoverrækkelse i Bella Center i København, sad hele salonen og fulgte med via livestreaming på computeren. Og i det hele taget har Rie Bjerre nydt stor opbakning fra hele salonen.

To frisører der hjælper hinanden

Tech College Aalborg havde også frisørelev Ditte Nørgaard Jakobsen med ved DM i Skills 2015. Også hun er elev i en salon i Hjørring, Hos Bundgaard, og de to saloner ligger faktisk kun et par hundrede meter fra hinanden. ”Det har været fantastisk at være to – endda fra samme by og fra samme klasse”, fortæller Rie Bjerre. Og det har ikke kun handlet om at støtte hinanden under konkurrencen: ”Vi har trænet sammen og bakket hinanden op. Hvis man havde en dårlig dag hvor det hele driller, så har man haft hinanden til at sige at det er ok at have en dårlig dag, og det skal nok gå”. Ejerne af de to saloner kender også hinanden godt, og begge har givet pigerne fået lov til at træne op til mesterskabet – i begge saloner. At det har betydet noget for Rie Bjerres sejr kan også ses på, at Ditte Nørgaard Jakobsen blev nr. to – endda med en meget tæt afgørelse.

God stemning blandt frisøreleverne

Det sværeste ved DM i Skills, synes Rie Bjerre, er at der er så mange, der kigger på mens man arbejder. ”Der er stress på – adrenalinen kører og man er nervøs”. Men ellers har det være godt at være med. ”Det var virkelig en fed oplevelse. Jeg nød meget at selv om det var en konkurrence, så snakkede man også med de andre. Vi spiste da sammen de fleste af frisørerne og snakkede om de forskellige opgaver og hvordan det var gået”. Den gode stemning blandt konkurrenterne hjalp også til at dæmpe nervøsiteten, tilføjer Rie Bjerre: ”så føler man sig ikke så skræmt”.

Et godt uddannelsesvalg

Egentlig havde Rie Bjerre taget en HG og havde faktisk også fået lovning på en læreplads som butiksassistent. Men hun har altid godt kunnet lide at være kreativ, og derfor ville hun lige prøve at søge en plads som frisør. Det fik hun – og det er hun rigtig glad for. Og når hun ved DM i Skills 2015 er kåret som landets bedste, tyder det på, at det var en rigtig beslutning.

Læs mere om frisøruddannelsen her.

Tech College Aalborg havde flere vindere til DM i Skills 2015

Læs om Danmarks bedste kosmetikerelev, Søsser Kathrine Klit, her.

Læs om Danmarks bedste detailslagterelev, Annika Gunneklev, her.