Søg

Danmarks bedste slagterelev

Annika Gunneklev fra Food College Aalborg er Danmarks bedste detailslagterelev. Hun vandt DM i Skills 2015 i Bella Center. ”Jeg er super glad. Jeg har trænet rigtig meget, så jeg er glad for at det gav pote”. Det er andet år hun er med i danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. I 2014 blev hun nr. to, så ambitionen i år var at gøre det bedre – og det lykkedes.

Vi skulle lave udskæringer og lægge ned i en slagterdisk. Det var det sværeste. At pakke ned i disken så det så overskueligt og appetitligt ud for kunden. Det er noget man måske ikke tænker så meget over til hverdag, så det har jeg øvet mig på: At få det opmærksomhedsvækkende frem”.

Smukt urdnet slagterdisk af Annika Gunneklev, slagterelev, Food College Aalborg, vinder af DM i Skills 2015, detailslagter

I lære hos Slagter Ole

Til hverdag er Annika Gunneklev i lære hos Slagter Ole i Skrågade i Nørresundby, og her er mester også rigtig stolt. ”Han synes det er super godt”, fortæller hun, ”Han har hjulpet mig hele vejen igennem med det jeg skulle lave og træne”.

Stor interesse for slagterelevers arbejde

DM i Skills 2015 satte publikumsrekord med 68.000 besøgende. Det overraskede Annika Gunneklev hvor mange mennesker der kom og så på i Bella Center: ”Det var fantastisk” - også selv om mange interesserede publikummer spurgte detailslagtereleverne om hvad de lavede. Det kunne gøre det sværere at holde koncentrationen i den flere dage lange konkurrence. ”Torsdag hvor skoleelever og gymnasieelever og alle mulige andre kom ud og så, der blev man spurgt om ting og sager! Det gjaldt om at holde tungen lige i munden og sige pænt nej, hvis man ikke havde tid”, fortæller Annika Gunneklev.

Annika Gunneklev, TEch College Aalborg, Slagter Ole, Nørresundby, Danmarks bedste slagterelev, vinder DM i Skills 2015 detailslagter

Hygge med andre slagterelever

Annika Gunneklev nød at være til konkurrencen. At komme afsted og ”møde en masse mennesker som interesserer sig for det samme som mig. Vi fik nogle gode snakke på hotellet når konkurrencen var forbi”. Selv om detailslagtereleverne fra de forskellige erhvervsskoler konkurrerede mod hinanden, kunne de godt hygge sig sammen. Det gjaldt også for Mikkel Dahlberg Toft Jensen der er elev på Food College Aalborg og hos Slagter Bay i Hjørring.

God uddannelse - fra råvare til ret

Annika Gunneklev har valgt uddannelsen til detailslagter fordi hun synes, det er en god blanding: ”Man står med råvarerne – altså dyrene – og ser hvor kødet kommer fra, og så kan man lave nogle retter af det". Det giver en god, bred viden og mange forskellige opgaver i faget.

Læs mere om uddannelsen til detailslagter her.

Tech College Aalborg havde flere vindere til DM i Skills 2015

Læs om Danmarks bedste frisørelev, Rie Bjerre, her.

Læs om Danmarks bedste kosmetikerelev, Søsser Kathrine Klit, her.