Søg

Skills 2015 - larm, liv og koncentration


Bella Center på Amager summer af liv. Overalt. Snak, råb, musik, værktøj – larm. Tusindvis af mennesker. Fagfolk, erhvervsskoleelever og interesseret publikum der nyder at se evnerne hos Danmarks dygtigste lærlinge. Nogle er målrettede på få fag, andre slentrer rundt med opmærksomheden åben. Flokke af folkeskoleelever – nogle af dem interesserede eller engagerede i områder med ”Prøv, mærk og føl et fag”. Andre mere interesserede i hinanden.

Some description

Dyb koncentration

Midt i virvaret er der øer af dyb koncentration. I den ene står syv malerelever med hver sin bås – bl.a. Daniel Fernandez, nordisk mester, forsvarende danmarksmester og elev fra Tech College Aalborg. Han løfter ikke blikket fra sit arbejde for at se på publikum. Med hvide ledninger i ørerne er han lukket inde i egen lyd. Fokuseret og koncentreret om sit arbejde. Blander farver, måler op, afmærker.

Some description

Et smil til publikum

Et andet sted i hallen sidder skolepiger i flere lag omkring 12 frisørelever. Gulvet omkring eleverne er hvidt af lyse hår fra de mannequinhoveder de er i færd med at klippe og style. Rie og Ditte fra Tech College Aalborg og begge i lære i Hjørring er blandt dem. Rie kigger op fra det blå og grønne mønster hun har farvet i mannequinens hår, smiler og siger hej, inden hun igen fokuserer på sit arbejde.

Some description

Ved godt mod

Ikke langt derfra sidder Kasper, mediegrafiker, foran sin skærm. Opgaverne kommer i en lind strøm. Han er sløj – fik kulde og træk i hallen i går, men sidder her alligevel. Koncentreret. Mens folkeskolelever støjende prøver at lave visitkort en halv meter fra ham. Længere henne tager detailslagter Mikkel en slurk vand, smiler – jo, han er ved godt mod.

Some description

Kun det perfekte

I den anden hal ligger Mads, vvs’er, på maven for at se om røret er blevet monteret vandret. Han er ikke helt tilfreds da han rejser sig. Kun det perfekte er godt nok hvis man vil have guldet med hjem. Bagest i hallen er Kristian, murer, ved at bygge en røgeovn. Ved siden af ham er en gæstedeltager fra Australien i gang med en røgeovn magen til. Australieren ser ud til at være hurtigere end de danske elever, men måske er han ikke så omhyggelig?

Some description

Jo, det er alvor. Det er faglig kunnen, faglig stolthed og dyb koncentration. Imens forventet 50.000 besøgende larmer omkring. Det er Skills 2015. Tech College Aalborg har 20 elever med i 17 forskellige fag. Først lørdag bliver vinderne kåret.

Some description