Søg

Food College har tjek på temperaturen

Trådløs temperaturovervågning mindsker madspild på Food College Aalborgs slagteruddannelse

Food College har fået installeret trådløs temperaturovervågning både for fødevaresikkerhedens skyld og for at undgå madspild.

– Vi har tidligere haft nedbrud i frysere, som kostede os dyrt, og det var ubehageligt at møde op til en optøet fryser fyldt med dyrt kød, som kun var til at smide ud. Med overvågningen af temperaturen får vi nu alarm på sms og mail, hvis for eksempel en fryser eller en køler står af, og temperaturen kommer ud af kontrol. Dermed redder vi varer for rigtig mange kroner, og vi kan dermed også mindske madspild, fortæller slagtermester på Food College, Ib Heinrich Christiansen.

Temperaturen overvåges ved vareindlevering og varemodtagelse til hele Food College og i hele slagterafdelingen ved opskæring og i butikken. Der er sensorer både i kølemontre i elevbutikken og i de store fryserum.

Den trådløse temperaturovervågning aflæser automatisk og meget nøjagtig temperaturer i kølere og frysere, logger al data, og giver brugere direkte adgang til al data fem år tilbage. Det er derfor meget enkelt at dokumentere temperaturerne, når fødevarekontrollen kommer på besøg.

Den trådløse temperaturovervågning er fra den danske producent ThermIT.

Food College har fået temperaturovervågning på slagternes kølediske og frysere