Søg

Elever fra Frejlev Skole er bedst med hoved og hænder

Jeg synes det var sjovt – især når vi vandt”. Ordene er Tobias’. Han går i 8.C på Frejlev skole, og det sjove han har været med til at vinde, er Survival Skills 2014-15.

Byg et virtuelt hus

Survival Skills er et unikt spil hvor elever fra skolernes ældste klasser bliver præsenteret for erhvervsuddannelserne. Gennem 18 forskellige opgaver prøver eleverne forskellige håndværk: hvad skal der til for at bygge et vindue, lægge rør ind, sætte hår, anlægge have og meget mere. Og de får en oplevelse af hvad fagene betyder for vores samfund. I løbet af spillet bygger eleverne et virtuelt hus til en familie og sørger for at de får mad. Og det gjorde Tobias og resten af holdet ”Elefanterne” på Frejlev Skole altså bedre end alle andre hold i hele regionen.

Survival Skills lærer skolelever om håndværk og uddannelse mens de bygger et virtuelt hus

Pokal og kagemand

Det var Tech College Aalborg som styrede spillet på Frejlev Skole, så det var også os der fik lov at tage til Frejlev og overrække den store vinderpokal til holdet, et diplom til hvert holdmedlem – og ikke mindst kagemand fra Food College Aalborg til alle elever i de ældste klasser på Frejlev skole der var med til Survival Skills.

Vinderne af Survival Skills får overrakt pokalen af Ulla Møller Christensen, Tech College Aalborg

Brug for gode hænder og hoveder

Faglærer Ulla Møller Christensen roste ved overrækkelsen eleverne for deres evne til at bruge både hoved og hænder og hinandens stærke sider. ”I var kreative sammen, og det førte jer til den samlede sejr”. Hun tilføjede, at ”Der er brug for unge der er dygtige med hænder og hoved” – blandt andet fordi der ser ud til at blive mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden.

Der er brug for unge håndværkere med gode hoveder og hænder sagde Ulla Møller Christensen Tech College Aalborg

Erhvervsuddannelser får alt til at hænge sammen

Meningen med Survival Skills er at forøge de skoleelevernes viden om erhvervsuddannelser så de får et bedre grundlag for at træffe deres valg af ungdomsuddannelse. Mange elever og forældre ved nemlig intet om hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse. Og det har man opnået. Tobias fra Frejlev Skole er i hvert fald ikke i tvivl: ”Jeg har i hvert fald fundet ud af at hvis der ikke var nogen der havde erhvervsuddannelser, ville Jorden ikke hænge sammen”.

Survival Skills er skabt i samarbejde mellem Erhvervsskolerne i Nordjylland og finansieret af Region Nordjylland. Ca. 9.000 nordjyske skoleelever i 7.-9. klasse har i 2014-15 deltaget i Survival Skills.

Se mere om Survival Skills på survivalskills.dk eller Instagram hvor eleverne lægger billeder op af deres opgaver #survivalskillsdk.

Ulla Møller Christensen i TV2 Nord, Survival Skills vinder, Tech College Aalborg

 

profileimage
Ulla Møller Christensen
Faglærer
TECHCOLLEGE