Søg

Praktikcenter viser sig frem på forårsmesse

Praktikcenter Tech College Aalborg viser sig frem med en stor stand på forårsmessen i Aalborg Kongres & Kultur Center i weekenden 20.-22. marts. Her er frisører, kokke, elektrikere, mediegrafikere, automatikteknikere med mere – alle de fag der findes på praktikcenteret. 

Mediegrafiker-elever fra PRaktikcenter Tech College Aalborg på Forårsmesse i Aalborghallen

Man lærer en hel masse i skolepraktik

Vi er her for at vise forældre og bedsteforældre hvad man laver i skolepraktik”, fortæller praktikcenterchef Per Dennis Kristensen. ”Vi er her ikke for at få elever, men for at vise at man lærer en hel masse i skolepraktik. Vi vil have aflivet nogle af de fordomme der desværre er løbet i forvejen om hvad skolepraktik er”. Og dertil er stedet slet ikke så dårligt valgt. Ikke bare vrimler her fredag formiddag med bedsteforældre på jagt efter gratis smagsprøver – her er også plads til at elever fra mange fag kan vise deres håndværk frem for et bredt publikum der bliver mindre gråhåret i løbet af weekenden.

Kokke fra Praktikcenter Tech college Aalborg giver smagsprøver på Forår 2015

Midt på gulvet arbejder et par tømrere, kokke og slagtere tilbyder smagsprøver langs den ene væg – langs den modsatte hjælper mediegrafikere med at lave badges og dekorere kopper. Ved bagvæggen viser frisørerne deres faglighed, og i rummet ved siden af er malerne ved at dekorere væggene. ”Vi får vist at skolepraktik er et godt sted at være – indtil du får en praktikplads i en virksomhed” slutter Per Dennis Kristensen.

Fjernstyret racerbane udviklet i fællesskab

Hovedattraktionen på den store stand er en racerbane som eleverne på praktikcenteret har bygget i fællesskab i løbet af de sidste par måneder. Her kan man styre bilerne trådløst via iPads, og banen måler blandt andet bilernes omgangstider.

Elever fra Praktikcenter Tech College Aalborg har i fællesskab skabt en ipad-fjernstyret racerbane

Det har involveret mange af praktikcenterets fagligheder at skabe racerbanen: Tekniske designere har tegnet banen, tømrerne har bygget den, industriteknikere har stået for lys og metalbearbejdning, mediegrafikere har skabt de grafiske elementer, elektrikere har programmeret controllere, dataelever har lavet netværk og kommunikation, malere har farvelagt banen og automatikteknikere har testet bane og program. "Med mere" bør vi tilføje ved alle eleverne.

Malerelever fra Praktikcenter Tech College Aalborg dekorerer AKKC til Forår 2015

"Forår 2015" er Aalborg Kongres & Kultur Centers store forbrugermesse Det er 47. gang messen afholdes og der forventes over 20.000 besøgende i løbet af de tre dage messen varer.

profileimage
Per Dennis Kristensen
Praktikcenterchef
+45 7250 5140
+45 2526 6140