Søg

Le Mans – nu med gokarts

”Han går i stå, han går i stå!”

”Der røg pedalerne.”

”Det er fandeme en sexet spoiler, I kører med der!”

Der var latter, tilråb, håneret og generelt en herlig, let og løftet stemning, da underviserne havde arrangeret ”Le Mans” for eleverne på fagretningen ”Konstruktion, produktion og biler” den 19. november.

Løbet blev kørt i gokarts, som eleverne havde arbejdet på det meste af grundforløb 1. De havde selv samlet gokartene helt fra bunden: monteret lys, dæk, skivebremser… alt undtagen motoren – ”det er en stampermotor, sådan en som der sidder på en havetraktor for eksempel,” oplyste en elev venligt.

Hver spoiler var unik, for eleverne havde selv designet dem i tegneprogrammer, som de tekniske designere bruger på Metal College Aalborg, og bagefter svejset dem sammen. Naturligvis efter at have studeret teori om downforce.

Le Mans på fagretningen Konstruktion, produktion og biler på Auto College og Metal College Aalborg
På med heldragt, hjelm og spoiler – og klar til start.

Mens eleverne holdvis a fire fik lov at prøve kræfter med en markeret bane på Auto College Aalborgs udendørsarealer, agerede underviserne løbsdommere, tidtagere og officials. Der var sat en skærm og et whiteboard op med løbsliste og resultattavle, for al undervisning var flyttet udendørs i dagens anledning. Det ternede flag var fundet frem. Det samme var vinterjakker og handsker – hos underviserne i hvert fald. Men de motorentusiastiske elever lod til at have den indre varme, for mange stod afslappet i tynde trøjer. Måske skyldtes det en selvsikker udsigt til sejr? Eller udsigten til grillede pølser og sodavand sidst på dagen?

En god dag blev det i hvert fald.

Eleverne på fagretningen Konstruktion, produktion og biler afsluttede deres grundforløb 1 med et Le Mans på Auto College Aalborg i gokarts som de selv havde samlet