Endnu en stigning i ansøgninger til grundforløb 1

22 procent flere unge har valgt at søge ind på TECHCOLLEGE’s uddannelser direkte fra folkeskolen i 2019. En del af det tal skyldes introduktionen af hele 12 nye EUX-uddannelser, men også på EUD-siden oplever TECHCOLLEGE en positiv udvikling.

Når dørene på TECHCOLLEGE slås op for nye grundforløb 1-elever efter sommerferien, skal de holdes åbne i lidt længere tid end sidste år. Med en samlet stigning på 22 procent på tværs af EUD- og EUX-uddannelserne kommer der nemlig til at gå flere friske unge mennesker igennem.

- Det er dejligt at kunne konstatere, at interessen for at tage en erhvervsuddannelse er stigende blandt folkeskoleeleverne, og det er en tendens, vi har set i de seneste år. Det kan have mange årsager, men jeg er overbevist om, at vores eget arbejde med at blive bedre til at fortælle om vores uddannelser har været en væsentlig faktor, både i forhold til de unge selv, men også deres forældre, fortæller TECHCOLLEGE’s direktør, Michael Johansson.

Brobygningsoplevelsen for især folkeskoleeleverne har været et stort fokusområde for TECHCOLLEGE i de seneste år, og Michael Johansson er sikker på, at det har haft en positiv effekt.

- Vi lægger - og har lagt - mange kræfter i at skabe en bedre brobygning, både her på skolen og ude i folkeskolerne. Jeg er sikker på, at det virker til vores fordel, at eleverne får en bedre forståelse af, hvad en erhvervsuddannelse egentlig er, fortæller Michael Johansson.

Et af tiltagene for at sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, er det øgede antal EUX-uddannelser, hvor TECHCOLLEGE til sommer øger udvalget fra 6 til 18 uddannelser. Kombinationen af en erhvervsuddannelse og en studentereksamen bliver stadig mere populær, og udvidelsen af udbuddet har fået antallet af ansøgninger til at stige med 75,8 procent.

- Det er altid svært, når man lancerer nye uddannelser, for især erhvervsuddannelser er ofte forbundet med traditioner og kultur, og det er ikke noget, man kan skabe på et strategimøde. Alt i alt er vi rigtigt godt tilfredse med den aktuelle tilslutning, og jeg er sikker på, at EUX-uddannelserne kun vil stige i popularitet i årene fremover, fortæller Michael Johansson.

Fakta:

Ansøgningstallet til grundforløb 1 på TECHCOLLEGE er steget fra 539 i 2018 til 658 i 2019 samlet set. Grundforløb 1 er for elever direkte fra folkeskolen.

På de almindelige erhvervsuddannelser, EUD, er antallet steget med 11,2% fra 434 i 2018 til 490 i 2019.

På EUX, hvor en erhvervsuddannelse kombineres med en studentereksamen, er antallet steget fra 91 til 160. Det svarer til en stigning på 75,8%.

Antallet af EUX-uddannelser er samtidigt steget fra 6 til 18.

Læs mere på techcollege.dk/eux


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere