Søg

Smag for Livet

Der er intet forkert i at mene, at jordbær er det bedste i verden og kapers smager som indersiden af en septiktank. Men heldigvis er der heller ikke noget i vejen med at synes det omvendte.

Det handler nemlig om smag, og den er forskellig fra person til person. Men selvom – eller måske netop fordi – vi ikke kan blive enige om, hvad der er god smag, er det også et rigtigt spændende emne at inddrage mere i især de gastronomiske uddannelser.

TECHCOLLEGE er med i Smag for Livet, et landsdækkende forsknings- og formidlingssamarbejde, der er støttet af Nordea-fonden. De øvrige deltagere er University College Lillebælt, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Kold College i Odense, Hotel- og Restaurantskolen i Valby og College360 i Silkeborg.

Målet med Smag for Livet er at få danske børn og voksne til at bruge deres smag bevidst, så de kan foretage begrundede madvalg. Det handler både om smagsoplevelser, viden om smag, læring om smag og udvikling af smag i mad. Det foregår både i grundskolen, på de videregående uddannelser og altså også på erhvervsuddannelserne.

TECHCOLLEGE kan og skal bidrage med den praktiske tilgang, hvor de forskellige faggrupper på food-afdelingen kan bidrage med, nåh ja, det praktiske aspekt, når Smag for Livet eksempelvis arrangerer workshops.
Samtidigt kan projektet omvendt hjælpe med at få indført mere teori og sensorik i undervisningen på TECHCOLLEGE’s food-afdeling og i det hele taget være med til at skabe en anderledes undervisning, hvor smagen er drivkraft.

TECHCOLLEGE er sikre på, at deltagelsen i Smag for Livet bliver til gavn for både projektet og TECHCOLLEGE selv. Derfor ser vi også frem til arbejdet med at få smagen lidt i centrum, både i forhold til vores egne elever, men også i forhold til børn, unge og voksne i hele Danmark.

Der er endnu ikke nogen udførlig plan for de forskellige aktiviteter, TECHCOLLEGE kommer til at deltage i som en del af Smag for Livet, men du kan glæde dig til at læse mere om for eksempel Smagskaravanen og Gastrolabs.

Læs mere på Smag for Livets hjemmeside.