Søg

Tirsdag 27. november blev Videncenter for Automation & Robotteknologi (Nord) officielt indviet.
Læs om, hvordan dagen gik, og se billeder fra arrangementet her.

Siden er der sket mange ting. Blandt andet vil vi etablere et MTM(Multi-task-machining)-bearbejdningscenter hos TECHCOLLEGE og har derfor investeret i en ny DMG CTX 800 Beta fra DMG Mori. Læs om det her. 

Hvordan implementerer vi automation og robotteknologi i både undervisningen og virksomhederne? Og hvordan gør vi de fremtidige ansatte klar til at komme ud på et arbejdsmarked, hvor netop de nye teknologiske muligheder betyder, at der hele tiden er nye forventninger og krav til kompetencer?

TECHCOLLEGE er værtskole for det nye Videncenter for Automation & Robotteknologi, der er et samarbejde med TEC (Technical Education Copenhagen), NEXT, Mercantec og EUC Nordvest.

Se en kort video om videncenterets formål her:

Videncenteret skal blandt andet arbejde med at implementere automation og robotteknologi i undervisningen på grund- og erhvervsskoler. Det skal sikre, at eleverne er så klar som overhovedet muligt til at komme ud på et evigt foranderligt arbejdsmarked med evigt foranderlige teknologier. Derfor vil projekterne altid tage udgangspunkt i erhvervslivets behov og ofte være i direkte samarbejde med virksomheder, så vi sikrer os, at elevernes kompetencer matcher den efterspørgsel, der bliver på fremtidens arbejdsmarked.

Samtidigt skal både undervisere og elever også være med til at finde nye anvendelsesmuligheder. Automation og robotteknologi forbindes ofte med større produktioner, men hvordan kan robotteknologi eksempelvis tænke sig at gavne en murer, en maler eller en frisør?

Men videncenteret er ikke kun for de involverede skoler. Udover at samarbejde med virksomhederne, der skal bruge fremtidens ansatte, er der også behov for et samarbejde med universiteter, professionshøjskoler og andre forskningsinstitutioner, med hvem vi kan dele både viden og erfaringer til gavn for alle parter.

Idéen med det hele er i bund og grund at være med til at give lærere og elever i hele landet de bedste muligheder for både at følge med i og samtidigt præge udviklingen inden for automation og robotteknologi.

Derfor er der udsigt til en masse spændende projekter, hvor skolernes afdelinger skal arbejde med at finde plads til og udnytte de teknologiske muligheder, der er lige nu og kommer i fremtiden.

Videncenterets første projekt involverer folkeskolen og robotter. Se mere om det her:

Læs mere på videncenterets hjemmeside, der bliver løbende opdateret med projektbeskrivelser.

Læs mere på Undervisningsministeriets side om videncentre.

Kontakt vedrørende videncenteret:

 

profileimage
Julie Rafn Abildgaard
Afdelingsleder
+45 2526 6111