Videnscenter for Automation og Robotteknologi

 

TECHCOLLEGE er værtskole for Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord), der er et samarbejde med TEC (Technical Education Copenhagen), NEXT, Mercantec og EUC Nordvest.

Videnscenter for Automation og Robotteknologi blev officielt indviet tirsdag den 27. november 2018. Læs om, hvordan dagen gik, og se billeder fra arrangementet her.

Siden er der sket mange ting, og mange projekter har taget form og er kommet ud i verden.

Se en kort video om videnscenterets formål her:

Videnscenteret skal blandt andet arbejde med at implementere automation og robotteknologi i undervisningen på grund- og erhvervsskoler. Det skal sikre, at eleverne er så klar som overhovedet muligt til at komme ud på et evigt foranderligt arbejdsmarked med evigt foranderlige teknologier. Derfor vil projekterne altid tage udgangspunkt i erhvervslivets behov og ofte være i direkte samarbejde med virksomheder, så vi sikrer os, at elevernes kompetencer matcher den efterspørgsel, der bliver på fremtidens arbejdsmarked.

Samtidigt skal både undervisere og elever også være med til at finde nye anvendelsesmuligheder. Automation og robotteknologi forbindes ofte med større produktioner, men hvordan kan robotteknologi eksempelvis tænke sig at gavne en murer, en maler eller en frisør?

Men videnscenteret er ikke kun for de involverede skoler. Udover at samarbejde med virksomhederne, der skal bruge fremtidens ansatte, er der også behov for et samarbejde med universiteter, professionshøjskoler og andre forskningsinstitutioner, med hvem vi kan dele både viden og erfaringer til gavn for alle parter.

Idéen med det hele er i bund og grund at være med til at give lærere og elever i hele landet de bedste muligheder for både at følge med i og samtidigt præge udviklingen inden for automation og robotteknologi.

Derfor er der udsigt til en masse spændende projekter, hvor skolernes afdelinger skal arbejde med at finde plads til og udnytte de teknologiske muligheder, der er lige nu og kommer i fremtiden.

Videnscenterets første projekt involverer folkeskolen og robotter. Se mere om det her.

 

Læs mere på videnscenterets hjemmeside, der bliver løbende opdateret med projektbeskrivelser.

Læs mere på Undervisningsministeriets side om videncentre.

Nyheder fra videnscenteret

2020:

I løbet af foråret 2020 er Videnscenter for Automation og Robotteknologi på en virtuel turné, hvor de besøger de mange projekter, der hører til videnscenteret. På grund af situationen med COVID-19 er det desværre ikke fysisk muligt at besøge partnerskolerne for at se og få en status på de mange spændende projekter, der er sat i gang. Derfor bliver videnscenteret nu inviteret med ind på hjemmekontorerne for at blive klogere på projekterne, og hvordan det går med dem.

Følg med på https://videnscenterportalen.dk/arn/, hvor videnscenteret deler mere om resultaterne.

2019:

Videnscenteret vil etablere et MTM(Multi-task-machining)-bearbejdningscenter hos TECHCOLLEGE og har derfor investeret i en ny DMG CTX 800 Beta fra DMG Mori.
Læs om det her. 

Kontakt

Ditte Bjerregaard Leonhard
Viden- og projektchef
Julie Rafn Abildgaard
Afdelingsleder (på barsel)
Line Vinterberg Frandsen
Projektleder