Søg

Videncenter for Automation og Robotteknologi

Nu nærmer tiden for den officielle indvielse af Videncenter for Automation & Robotteknologi sig. Herunder finder du planen for dagen. Den vil blive løbende opdateret, som de sidste detaljer kommer på plads. Men sikkert er det, at du skal skynde dig at sætte kryds i kalenderen og tilmelde dig allerede nu i tilmeldingsformularen herunder.

Se den officielle invitation til indvielsen her.

Arrangementet finder sted på TECHCOLLEGE på Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg.

Tirsdag 27. november
12:00
Siger vi velkommen. Der vil blive uddelt navneskilte til de deltagende, så vi slipper for akavede situationer, og lidt spiseligt, så vi slipper for rumlende maver.
12:45 Åbningstale ved TECHCOLLEGE's direktør, Michael Johansson.
13:00 Officiel åbning ved borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S)
13:15 Oplæg ved professor Ole Madsen, AAU's Robotics & Automation, der vil fortælle om implementeringen af automation og robotter i industrien.
13:45 Tid til at gå på opdagelse i demonstrationsområdet, hvor de forskellige igangsatte og planlagte projekter under videncenteret bliver præsenteret.
14:30 Oplæg fra Professor Anette Kolmos, AAU's UNESCO Centre for Problem Based Learning in Engineering Science and Sustainability.
15:00 'Teknologistorm med udsigt til Orkan' - foredrag ved Nikolaj Sonne. Om den hastige teknologiske udvikling, hvordan fremtiden ser ud og hvordan vi gør os klar til den.
16:00 Slut på en helt sikker spændende og informativ eftermiddag

_____

Hvordan implementerer vi automation og robotteknologi i både undervisningen og virksomhederne? Og hvordan gør vi de fremtidige ansatte klar til at komme ud på et arbejdsmarked, hvor netop de nye teknologiske muligheder betyder, at der hele tiden er nye forventninger og krav til kompetencer?

TECHCOLLEGE er værtskole for det nye Videncenter for Automation & Robotteknologi, der er et samarbejde med TEC (Technical Education Copenhagen), NEXT, Mercantec og EUC Nordvest.

Videncenterets første projekt involverer folkeskolen og robotter. Se mere om det her:

  
Videncenteret skal blandt andet arbejde med at implementere automation og robotteknologi i undervisningen på grund- og erhvervsskoler. Det skal sikre, at eleverne er så klar som overhovedet muligt til at komme ud på et evigt foranderligt arbejdsmarked med evigt foranderlige teknologier. Derfor vil projekterne altid tage udgangspunkt i erhvervslivets behov og ofte være i direkte samarbejde med virksomheder, så vi sikrer os, at elevernes kompetencer matcher den efterspørgsel, der bliver på fremtidens arbejdsmarked.

Samtidigt skal både undervisere og elever også være med til at finde nye anvendelsesmuligheder. Automation og robotteknologi forbindes ofte med større produktioner, men hvordan kan robotteknologi eksempelvis tænke sig at gavne en murer, en maler eller en frisør?

Men videncenteret er ikke kun for de involverede skoler. Udover at samarbejde med virksomhederne, der skal bruge fremtidens ansatte, er der også behov for et samarbejde med universiteter, professionshøjskoler og andre forskningsinstitutioner, med hvem vi kan dele både viden og erfaringer til gavn for alle parter.

Idéen med det hele er i bund og grund at være med til at give lærere og elever i hele landet de bedste muligheder for både at følge med i og samtidigt præge udviklingen inden for automation og robotteknologi.

Derfor er der udsigt til en masse spændende projekter, hvor skolernes afdelinger skal arbejde med at finde plads til og udnytte de teknologiske muligheder, der er lige nu og kommer i fremtiden.

Læs mere på videncenterets hjemmeside, der bliver løbende opdateret med projektbeskrivelser.

Læs mere på Undervisningsministeriets side om videncentre.

Kontakt vedrørende videncenteret:

profileimage
Christian Ravn Haslam
+45 7250 5842

 

profileimage
Julie Rafn Abildgaard
Projektkoordinator
+45 2526 6111