GastroLabCollege - Grønnere madhåndværkere

HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

Projektet adresserer de globale, nationale og lokale udfordringer inden for fødevaresystemer og forbrugeres holdninger til fødevarer. Med GastroLabCollege – Grønnere Madhåndværkere vil vi implementere bæredygtig undervisning og workshopformater i den formelle undervisning af gastronomelever. Vores vision er, at undervisningen på de involverede erhvervsskoler og i de tilknyttede virksomheder bliver baseret på nyeste viden og erfaring om klimavenlig mad og undervisningsformer, der motiverer elever til at reflektere og handle bæredygtigt både i uddannelse og profession.

HVEM STÅR BAG?

Villum Fonden

Techcollege

Århus Tech

Hansenberg

Kold College

ZBC

Hotel- og Restaurantskolen i Valby

Erhvervsskolernes Forlag Praxis

Naturvidenskabernes Hus

UCL

Restaurant Alimentum

Restaurant AKKC by MEST

HVILKE UDDANNELSER DELTAGER?

Fra TECHCOLLEGE deltager følgende uddannelser: 

  • Gastronom
  • Ernæringsassistent

PROJEKTET I TAL

Projektets samlede budget:                              7.999.271,00 kr.

TECHCOLLEGEs samlede budget:                      1.755.171,00 kr.
*Heraf egenfinansiering:                                  351.034,00 kr. 

Projektperiode:                                                1. April 2024 - 1. april 2029                                 

Relevante links?

https://smagforlivet.dk/materialer/klimaundervisning-gastrolabcollege

HVILKE AKTIVITETER ER EN DEL AF PROJEKTET?

Udvikling af workshop-baseret kompetence- og udviklingsforløb, udviklingsgruppe, Elev-Ambassadørkorps

Gennemførsel af workshop-forløb og udvikling af undervisningsforløb og materialer

Digital videreformidling af undervisningsforløb og –materialer

Organisatorisk og faglig forankring af netværket og Tour de grønne madhåndværkere

HVAD ER PROJEKTETS FORVENTEDE RESULTATER?

Undervisningen på de involverede erhvervsskoler og i de tilknyttede virksomheder bliver baseret på nyeste viden om klimavenlig mad, metoder, tilgange mv., såvel som undervisningsformer, der motiverer elever til at handle for bæredygtighed både i uddannelse og profession.

KONTAKT

Simon Neistskov Sørensen
Kokkefaglærer og projektleder

MEDARBEJDERE I PROJEKTET

Blaise Franc Edmond Badre
Faglærer
Line Udengaard Christensen
Faglærer
Pernille Vermø Persson
Faglærer
Thomas Lilholt Christiansen
Faglærer