Projektet adresserer de globale, nationale og lokale udfordringer inden for fødevaresystemer og forbrugeres holdninger til fødevarer. Med GastroLabCollege – Grønnere Madhåndværkere vil vi implementere bæredygtig undervisning og workshopformater i den formelle undervisning af gastronomelever. Vores vision er, at undervisningen på de involverede erhvervsskoler og i de tilknyttede virksomheder bliver baseret på nyeste viden og erfaring om klimavenlig mad og undervisningsformer, der motiverer elever til at reflektere og handle bæredygtigt både i uddannelse og profession.
Villum Fonden
Techcollege
Århus Tech
Hansenberg
Kold College
ZBC
Hotel- og Restaurantskolen i Valby
Erhvervsskolernes Forlag Praxis
Naturvidenskabernes Hus
UCL
Restaurant Alimentum
Restaurant AKKC by MEST
Fra TECHCOLLEGE deltager følgende uddannelser:
Projektets samlede budget: 7.999.271,00 kr.
TECHCOLLEGEs samlede budget: 1.755.171,00 kr.
*Heraf egenfinansiering: 351.034,00 kr.
Projektperiode: 1. April 2024 - 1. april 2029
Relevante links?
https://smagforlivet.dk/materialer/klimaundervisning-gastrolabcollege
Udvikling af workshop-baseret kompetence- og udviklingsforløb, udviklingsgruppe, Elev-Ambassadørkorps
Gennemførsel af workshop-forløb og udvikling af undervisningsforløb og materialer
Digital videreformidling af undervisningsforløb og –materialer
Organisatorisk og faglig forankring af netværket og Tour de grønne madhåndværkere
Undervisningen på de involverede erhvervsskoler og i de tilknyttede virksomheder bliver baseret på nyeste viden om klimavenlig mad, metoder, tilgange mv., såvel som undervisningsformer, der motiverer elever til at handle for bæredygtighed både i uddannelse og profession.