Hvad er en erhvervsuddannelse og EUX?

I Danmark findes der mere end 100 forskellige erhvervsuddannelser. Her på TECHCOLLEGE har vi mere end 30 forskellige erhvervsuddannelser og 18 EUX'er.

En erhvervsuddannelse er en praktisk ungdomsuddannelse, der giver adgang til et bestemt erhverv. Man kan begynde direkte efter folkeskolen - eller senere. Man skal dog have bestået både matematik og dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse. 

En EUX er en uddannelse, der kombinerer gymnasiefag og en erhvervsuddannelse. Den er derfor mere boglig og teoretisk end en almindelig erhvervsuddannelse, og når man er færdiguddannet, får man både en studenterhue og et svendebrev. Derfor har man mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse på blandt andet universitetet. 

Fælles for alle erhvervsuddannelserne og EUX'erne er, at undervisningsformen veksler mellem praktikperioder, hvor eleverne er ude i en virksomhed som lærlinge, og teoretisk og praktisk undervisning på skolen. Desuden får eleverne løn under uddannelsen, så snart de har indgået en praktikpladsaftale med en virksomhed.

I modsætning til andre ungdomsuddannelser, herunder STX(gymnasiet), HTX, HHX og så videre, kan man efter en erhvervsuddannelse eller en EUX tage et job som faglært murer/tømrer/frisør/mediegrafiker/andet ligeså snart man er færdiguddannet. Man kan også vælge at læse videre, hvis det er det, man vil. 

Hvad er TECHCOLLEGE?

På TECHCOLLEGE uddanner vi landets dygtigste unge i et tæt samarbejde med erhvervslivet i Nordjylland, så vores elever får en meningsfuld uddannelse, der matcher de kompetencer, der efterspørges ude i virksomhederne. 

TECHCOLLEGE er efterhånden en gammel skole, der blev grundlagt tilbage i 1805. Dengang hed den Aalborg Tekniske Skole. Siden er den vokset støt og har skiftet navn til først Tech College Aalborg, og nu TECHCOLLEGE. I dag er vi Nordjyllands største erhvervsskole, fordelt på 5 adresser i Aalborg og omegn, og rummer 3600 elever og 600 ansatte.

På TECHCOLLEGE udfordrer vi de unge individuelt, så de uanset baggrund og niveau har mulighed for at få maksimalt ud af deres uddannelse. Vi har talenthold på flere af uddannelserne, og vi deltager hvert år i DM i Skills, som er en landsdækkende konkurrence inden for mange forskellige håndværksfag. I år var vi den mest vindende skole ved DM i Skills 2018 - med hele seks medaljer! Det er vi ret stolte af :-)