Søg

Landbrugsuddannelsen

Landbrugsuddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære, hvordan man passer et landbrug i drift med dyr, maskiner og jord. Det kræver øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét vil du blive involveret i arbejdet med at passe dyr og bruge maskiner, og du begynder at lære, hvordan man kobler praktiske færdigheder med teori for at skabe resultater. Fx korn på marken eller dyr til slagtning, som andre mennesker har brug for. Under din uddannelse vil du opleve, at andre (dyr og mennesker) er afhængige af din indsats og regner med dig – på samme måde som det vil være tilfældet, når du er færdiguddannet.

 

Book en gratis rundvisning!

 

 

Landbrugsuddannelsen på TECHCOLLEGE har tre specialer: Jordbrugsmaskinfører, Landmand med specialet husdyr, Landmand med specialet planter. Du har altså selv indflydelse på, hvilken retning din uddannelse tager, og hvad du bliver god til. Vælger du Dyrelinjen, får du valgfag med særligt fokus på pasning af dyr. Læs om Karoline, der passer dyr i Norge.

Arbejdet som landmand er fysisk krævende og vil tit foregå udendørs, uanset vejret. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. Kontorstolen er ikke din yndlingsplads.

Her nedenfor kan du læse, hvorfor Marna Anthoniussen er i lære som landmand.

Ko_Landmand_Pige 

Jeg kan godt lide, der er en rutine 

– Hvorfor valgte jeg uddannelsen? Det må være på grund af min svigerfar. Han har en gård, en bindestald på Færøerne. Jeg gik arbejdsløs, og de manglede folk til at hjælpe. Så fik jeg job der og blev bidt af det. Jeg fandt ud af, jeg rigtig godt kunne lide køer! Det har altid været mig at arbejde med dyr, selvom jeg har allergi. Det er det, jeg gider. Jeg gider ikke sidde ved et skrivebord. Jeg kan godt lide, der er en rutine, og det er der ved køer, der skal passes. Men der sker også noget nyt af og til.

Køer har en større personlighed end fx heste, synes jeg. Det er det, der tiltrækker mig mest. I en bindestald kan køerne fx gå frem eller tilbage, hvis du beder dem om det. Jeg kender også en pige, der ikke måtte få en hest, som trænede en ko til at springe!

Når jeg er færdig med uddannelsen, rejser jeg ikke hjem igen. Jeg kunne faktisk rigtig godt tænke mig at blive lærer. Men ellers vil jeg gerne arbejde på en gård her i Danmark, hvor de har fritgående køer. Og heste, hvis jeg er heldig. Min kæreste læser fysik og vil gerne til Frankrig og arbejde på CERN. Hvis han skal det, læser jeg nok til veterinærsygeplejerske og tager med. Men jeg vil helst være landmand.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Bliv landmand

Bliv klogere på landbrugsuddannelsen her

Agris elever samles på facebook

Kom med!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!