Søg

Ole har arbejdet som flytekniker i 18 år - nu tager han uddannelsen

Ole blev uddannet automekaniker for mange år siden. I 18 år har han arbejdet som flytekniker på Forsvarets Hovedværksted i Nørresundby, men på grund af ny EU-lovgivning må han snart ikke arbejde med fly længere, fordi han ikke har flyteknikeruddannelsen. Derfor skal han snart i gang med første trin af uddannelsen - A-mekaniker - på TECHCOLLEGE i Aalborg.

- Jeg synes, det fede ved at arbejde som flytekniker er, at arbejdsopgaverne altid er en kombination af at læse i manualer, udføre specifikke opgaver og dokumentere det bagefter, siger Ole.

I løbet af de seneste 18 år har han specialiseret sig i mange forskellige emner inden for blandt andet F-16-fly og Fennec-helikoptere. Desuden har han været i Afghanistan to gange under krigen som tekniker, og er en af de mest erfarne på værkstedet i Nørresundby.

- Hvis jeg kunne vælge om, ville jeg have taget flyteknikeruddannelsen fra starten, men nu glæder jeg mig bare til at få et ægte bevis på, at jeg kan det, jeg har arbejdet med i 18 år, siger Ole.

Ligesom Ole er der mange midaldrende teknikere, der har arbejdet inden for faget i mange år, som nu skal begynde på trin 1 på flyteknikeruddannelsen på grund af ny EU-lovgivning.

- Jeg er rigtigt glad for, at man nu kan tage den første del af uddannelsen i Aalborg, så jeg ikke skal flytte væk fra min familie i en længere periode, siger Ole.

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Mekanikerelever i Street Race

To ugers arbejde med at gøre en gammel Volvo klar - og ud og køre ræs

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!