Søg

Personvognsmekaniker

Vi uddanner Danmarks bedste personvognsmekanikere

Uddannelsen til personvognsmekaniker er for dig, der er vild med teknik og elsker at rode med biler. Har du det sådan, vil du også kunne lide arbejdet med at følge med i den teknologiske udvikling på området. Og du vil sikkert være god til at fejlfinde og reparere på de mekaniske og elektroniske systemer. Og så er det måske dig, vi skal gøre til landets næste danmarksmester?

Mathias vandt DM i Skills 2017 for mekanikere

Mathias Fristrup Krogshave fra TECHCOLLEGE vandt DM i Skills 2017 som Danmarks bedste personvognsmekaniker. 

Før i tiden var en mekaniker en håndværkertype, der skruede på biler med tvist i lommen og beskidte fingre. Han kunne ofte høre, se og føle sig frem til problemerne, og arbejdet bestod i at skille motoren ad og reparere fejlene mekanisk. I fremtiden bliver mekanikerens arbejde mere teknisk, og fremtidens mekaniker skal derfor have større viden om og interesse for computerprogrammer, fysik/kemi og el-arbejde.

Tag vores test! Måske er mekanikerfaget anderledes, end du tror?

Personvognsmekanikeruddannelsen er en erhvervsuddannelse. Det kræver øvelse at mestre mekanikerfaget, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Under din uddannelsen vil du stå over for både kunder og kolleger, som forventer høj faglighed og god service fra dig. Du skal være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen, for du vil arbejde på et værksted langt det meste af tiden – selv om it også er en vigtig del af faget.

Her nedenfor kan du læse, hvorfor Max Mousten valgte uddannelsen til personvognsmekaniker:

Some description

Måske vil jeg være bilsælger eller samle vindmøller 

– Da jeg gik i 10. klasse, var jeg ude i nogle dårlige ting og blev smidt ud. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle. Så flyttede jeg op til min far og begyndte at hjælpe til på hans værksted, mens jeg også arbejdede i Kvickly. Så sendte jeg en ansøgning, startede her på grundforløbet og fik så også en læreplads.

Jeg kan godt lide at arbejde selvstændigt, og at der sker noget hele tiden. Jeg skal have brændt noget krudt af og lære noget – jeg kan ikke bare sidde ned.

Teknisk set er mekanikerfaget meget spændende. Jeg må bruge værkstedet lige så meget, jeg vil, efter arbejdstid, der hvor jeg er i lære, og der har jeg lært
mange ting selv. Når jeg er færdig, vil jeg enten have et arbejde som mekaniker, hvor jeg får gode udfordringer eller starte op for mig selv. Jeg har allerede købt og solgt mange biler, som jeg har sat i stand. Måske kan jeg blive bilsælger der, hvor jeg er nu. Det kunne også være spændende.

Jeg kunne også godt finde på at tage ud og samle vindmøller – det er bedre betalt end mekanikerjobbet. Det tror jeg også er et fedt arbejde. Man kommer rundt i hele verden. Jeg kender én, der gør det. Det er hårdt, men du får mange oplevelser. DSB søger også folk til at gå og lave deres tog. Der er mange muligheder – det er en bred uddannelse.

 

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Mekanikerelever i Street Race

To ugers arbejde med at gøre en gammel Volvo klar - og ud og køre ræs

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!