Søg

Bygningsmaler

I Aalborg uddanner vi nogle af Danmarks bedste bygningsmalere. Fx blev Daniel Fernandez fra TECHCOLLEGE nordisk mester i 2014.

undefined

Bygningsmaleruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære et håndværk, nemlig at male – ikke kunstmaleri, men bygninger. Vægge, mure, lofter. Og sætte tapet rigtigt op. Der er masser at lære. Det kræver alt sammen øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Og selv om der er langt fra at være kunstmaler til at være bygningsmaler, så er det alligevel nødvendigt at være kreativ og have flair for, hvad der ser godt ud. Hvilke farver er smukke sammen? Hvilket mønster kunne passe ind her?

Fra dag ét har du materialer og værktøj mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe fede resultater. Du bidrager med en afgørende finish i alle former for byggerier og boliger. Under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger.

Når du er udlært, står du med nogle kompetencer, som der er mangel på. Derfor har du rigtig gode muligheder for at få job og tjene penge.

Bygningsmalerarbejdet er fysisk krævende. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. Kontorstolen er ikke din yndlingsplads.

Her kan du læse, hvorfor Kimmie Rødgaard er i lære som bygningsmaler:


Maler Håndværker

Jeg er vild med at sætte tapet op

– Jeg har villet være maler, siden jeg var lille. Jeg har altid syntes, det har været hyggeligt at male. Da jeg så prøvede at sætte tapet op, blev jeg også vild med det. Jeg kan lide det hele, også når der er dekorationer. Jeg kan godt lide at bruge mine hænder.

Det er godt at gå på uddannelsen, for det er nogle søde kammerater, og vi har et godt sammenhold. Lærerne er rigtig gode til at hjælpe. De bedste venner, jeg har nu, har jeg fået her på uddannelsen.

Jeg tror ikke, jeg kommer til at starte mit eget firma. Det er der for meget arbejde i. Der, hvor jeg arbejder nu, har vi meget nybyggeri, og det kan jeg godt lide. Og så glæder jeg mig til, jeg skal på efteruddannelseskurser.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Praktik i Udlandet kan godt betale sig

Abjørn har været i praktik i Norge og Finland - nu skal han til Hawaii

Guld til DM i Skills

For tredje gang vinder TECHCOLLEGE DM i flisemurer

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!