Søg

Murer

 

Danmarks dygtigste flisemurerelever er fra TECHCOLLEGE

For tredje år i træk har en elev fra TECHCOLLEGE vundet DM i Skills i Flisemurer!

undefined

Samuel Birk er i lære hos Lund og Staun, og han vandt DM i Skills 2018! Sølvmedajlen gik også til TECHCOLLEGE, da Jacob Kroustrup, som er i lære hos Bent Elkjær og sønner også klarede sig fantastisk. DM i Skills er danmarksmesterskabet for håndværksfagene. 

 

 

Frederik Nielsen, flisemurer hos M. Thomsen Støtt - Vinder af  DM i Skills

Murerlærling Frederik Nielsen vandt guld i Flisemurer ved DM i Skills både i 2017 og 2016.

Mureruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære et håndværk. Det kræver øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét har du sten, mørtel og værktøj mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe fede resultater. Og godt håndværk kræver øvelse. Du kan ikke lære at mure i vater, med den rigtige mængde mørtel osv. ved at læse i en bog – den slags skal ligge på rygraden, og det kommer først efter mange timers tålmodig øven. 

Under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger. Når du er udlært, står du med nogle kompetencer, som der er mangel på. Derfor har du rigtig gode muligheder for at få job og tjene penge. Du skal dog forvente, at du kan være ledig i perioder af året, fx om vinteren, fordi man ikke kan mure alting i al slags vejr.

Murerarbejdet er fysisk krævende og vil allermest foregå udendørs. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. Kontorstolen er ikke din yndlingsplads.

Her kan du læse, hvorfor Emil Høgh er i lære som murer:


Some description

At være udenfor og lægge sten er bare fedt

– I 9. klasse fik jeg lov til at komme i erhvervspraktik i et murerfirma, hvor jeg fik lov at mure nærmest fra første dag – og så blev jeg bidt af det! Jeg gik rundt og snakkede med svendene og satte stillads op, og så var der det her lille indhak, som mester sagde, jeg måtte få lov at mure, hvis jeg ville. Han sagde
senere, at han gerne ville tage mig i lære. Og så startede jeg på grundforløbet her.

Det, jeg godt kan lide ved at mure, er, at man kommer ud at røre sig. At man er træt, når man kommer hjem – ja, det har faktisk været en dårlig dag, hvis man ikke er træt. Jeg er nok typen, der ikke bare kan sidde stille sådan i timevis. Så det at få lov at gå udenfor og lægge sten, det synes jeg bare er fedt.

Når jeg er færdig med uddannelsen, har jeg planer om at tage til Norge for at arbejde. Det er dér, pengene er. Selv om de har træhuse, skal der stadig mures på badeværelser, og så er der også mange boligblokke i Oslo, der bliver muret. Jeg er også blevet lovet i hvert fald tre måneders arbejde der, hvor jeg er i lære nu.

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Praktik i Udlandet kan godt betale sig

Abjørn har været i praktik i Norge og Finland - nu skal han til Hawaii

Guld til DM i Skills

For tredje gang vinder TECHCOLLEGE DM i flisemurer