Søg

Vvs-energiuddannelsen

 

Nogle af Danmarks dygtigste vvs’ere bliver uddannet på TECHCOLLEGE. Skal du være den næste på vvs-energiuddannelsen?

Vvs-energiuddannelsen uddanner dig til et vigtigt håndværk. Der er behov for dygtige vvs’ere både nu og i fremtiden. Det handler om at bruge de energiressourcer vi har, rigtigt, og med en vvs-uddannelse ved du hvordan man sparer på energi, vand og andre ressourcer.

Tag en vvs-uddannelse

På din vvs-uddannelse lærer du at skabe installationer til velfungerende bygninger som andre kan bo og arbejde i. Du lærer at bearbejde blik, bukke rør, installere varmevekslere og -beholdere, styre klimaanlæg osv. Uanset hvilken specialisering du vælger, bliver du en god håndværker på TECHCOLLEGE, så du kan brug dine hænder, tænke selv og tage ansvar. Her kan du kan læse mere om uddannelsens indhold. Eller se et par vvs-elever fortælle om uddannelsen nederst på siden.

 

Få værktøj mellem hænderne

Vvs-uddannelsen er en erhvervsuddannelse, EUD. Du får værktøj mellem hænderne næsten hver dag. Både som vvs-lærling og –elev. Du skal være praktisk med både hænder og hoved, så du kan koble håndværk med teori. Det kræver også at være i fysisk form. Du skal kunne løfte rør, varmtvandsbeholdere m.m. både på skolen og på din læreplads.

I praktik på en læreplads

Undervejs i din uddannelse kommer du i praktik. Som vvs-lærling kommer du til at stå over for rigtige kunder, der forventer du kan hjælpe dem. I disse år er situationen god for vvs-lærlinge. Der er mange vvs-lærepladser, så du kan sikkert også finde én. Og hvis du mangler en læreplads i en periode, kan du søge i skolepraktik ved Praktikcenteret. Læs mere om læreplads og skolepraktik her

Her kan du læse, hvorfor Casper Svendsen er vvs-lærling:

Casper Svendsen er vvs-lærling fordi han gerne vil noget med rør, blik og inddækninger på tage

Jeg snakker med en masse folk hver dag

– Jeg har valgt vvs, fordi det er en håndværksuddannelse, og jeg gerne ville prøve noget med rør, blik og inddækninger på tage. Jeg fik idéen under brobygning i folkeskolen. Vvs handler om vand, varme, solfangeranlæg og sådan noget i huse – vvs er ikke bare én ting. Der sker noget nyt hver dag. Det er det, der gør det spændende.

Jeg kan godt lide at komme ud til folk og snakke med en masse hver dag. Kunderne bliver glade for det, man har lavet. De står med problemer, og så kan du give dem fif og gode råd med på vejen, hvis der kommer skader.

Når jeg er færdig, vil jeg gerne læse videre til teknisk isolatør. Den kan man bygge på, når man har blikuddannelsen. Jeg vil gerne rejse ud forskellige steder i verden – Norge, Grønland – og tjene ekstra penge. Vvs er et hårdt fag. Man løfter radiatorer og varmtvandsbeholdere. Det er hårdt fysisk arbejde og ikke kun noget med at bukke rør og sætte op. Når jeg bliver isolatør, har jeg mulighed for at lave andet end det hårde arbejde.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Praktik i Udlandet kan godt betale sig

Abjørn har været i praktik i Norge og Finland - nu skal han til Hawaii

Guld til DM i Skills

For tredje gang vinder TECHCOLLEGE DM i flisemurer

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!