Søg

Tandklinikassistent

Tandklinikassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse, som kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Den er for dig, som vil have en praktisk uddannelse med mulighed for at arbejde tæt på andre mennesker. 

En tandlæges patienter skal føle sig velinformerede, godt modtaget og i trygge hænder – det er alt sammen en vigtig del af en tandklinikassistents job. 

Allerede under din uddannelse vil du stå over for rigtige patienter, der forventer god service, faglig viden og den rigtige, professionelle opmærksomhed fra dig – hvad enten du assisterer tandlægen under behandlingen eller styrer receptionen.

Her kan du læse, hvorfor Mia Schäffer Hansen er i lære som tandklinikassistent:


Tandklinikassistent uddannelse

Mennesker har altid en historie at fortælle

– Egentlig var jeg startet på sociologistudiet på universitetet. Men så kom jeg til at tænke på dengang, tandplejeren kom ud på folkeskolen, da jeg var lille, og jeg fik lov at bore i gipstænder – det elskede jeg bare. Jeg ville gerne arbejde sundhedsfagligt og have med mennesker at gøre, så hvorfor var det egentlig lige, at jeg ikke fulgte den gamle drøm?

Det fede ved faget er, at du får en ny udfordring hver dag, fordi du arbejder med mennesker. De har altid en historie at fortælle. Det er udfordrende, at der er mange ting at huske på, og du har ansvaret for noget; du berører mennesker. Du sigter mod at være det bedste, du kan være. Der bliver stillet krav her på skolen. Der er forventninger, og du skal leve op til dem, for hvis det går galt, har det konsekvenser for andre mennesker. Jeg er meget glad for den måde, uddannelsen veksler mellem teori og praktik – det giver bare noget andet end at skrive en 80 siders opgave på universitetet.

Når jeg er færdig, vil jeg gerne arbejde i den private tandpleje, og jeg vil gerne specialisere mig i kirurgi. Min mester har arbejdet med kæbekirurgi, så det er rigtig heldigt.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Danmarks bedste kosmetiker

Søsser vandt DM i Skills 2015 - Se filmen!