Elektronik- og svagstrømsuddannelsen er for dig, der synes, elektronik, teknik og fejlfinding er rigtig spændende. Tager du hele uddannelsen, kan du blive udlært elektronikfagtekniker.
Elektronikfagteknikeren installerer og vedligeholder kommunikationsudstyr, overvågningsudstyr og signalforstærkere. Medicoelektronik, fx elektroniske puls- og blodtryksmålere, hjerte- og hjerneovervågningsudstyr, narkosestyring, scannere og oscilloskoper, skal også kontrolleres, fejlfindes og repareres. Og i mange virksomheder og forskningslaboratorier findes også elektronisk udstyr, som skal vedligeholdes og justeres. Det kan blive dit job.
For at blive god til faget skal du være omhyggelig og god til at samarbejde. Du skal også have lyst til at følge med i de nyeste teknikker og udviklingen inden for faget generelt.
Elektronik- og svagstrømsuddannelsen varer maks. 5 år og 6 måneder. Den består af et grundforløb og et hovedforløb.
Obs! Uddannelsens hovedforløb udbydes ikke på TECHCOLLEGE. Efter grundforløbet kan du fortsætte din uddannelse på fx Mercantec eller Aarhus Tech.
Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på elektronik- og svagstrømsuddannelsen:
Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan.
Som elektronikfagtekniker kan du videreuddanne dig til fx installatør eller automationsteknolog.
Der er mange muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk
Kontakt vores vejleder, hvis du vil begynde på elektronik- og svagstrømsuddannelsen.
Du har også mulighed for at læse mere om adgangskravene her.
En frisørtid hos salon Klipoteket i Svenstrup udspillede sig torsdag noget anderledes end normalt. Det endte nemlig med en kåring som Årets Læreplads 2019. Læs mere på techcollege.dk