Søg

Praktikplads som EUX-elev

Praktikplads
Du kan sagtens starte på EUX uden at have en uddannelsesaftale med en virksomhed (en praktikplads). Du skal nemlig først starte som lærling i en virksomhed på hovedforløbet. I løbet af dit grundforløb vil skolens praktikpladskonsulenter hjælpe dig, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger i brochuren på vores brochureside.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Der er ingen garanti for at få en praktikplads – den enkelte virksomhed bestemmer selv, om de vil have en lærling, og hvem det skal være. Som EUX-elev har du længere skoleperioder end andre elever. Til gengæld har du lært mere på dit grundforløb inden du starter ude i virksomheden. Husk at fortælle, at du er EUX-elev, når du søger praktikplads, og vær klar til at opridse fordelene ved uddannelsen.

De fleste får først en læreplads, når grundforløbet nærmer sig sin afslutning. Vores mange praktikpladskonsulenter hjælper dig med at få kontakt til virksomhederne. Finder du ikke selv en plads, har du mulighed for at begynde i skolepraktik. Derfra kan vi også hjælpe dig med at få kontakt til en virksomhed. 

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet. Læs om mulighederne under Rejs og lær i menuen.

 

 

Skolepraktik i praktikcenteret

 Some description

TECHCOLLEGEs skolepraktik for personvogns- og lastvognsmekaniker-uddannelserne ligger på Teglværket 2, 9400 Nørresundby. Her går 10-20 mekanikerelever og arbejder på skolens ansattes biler. Vi fungerer dermed som et helt almindeligt autoværksted.

Den daglige arbejdstid er kl. 7.45 til 15.30, og arbejdet foregår som på et hvilket som helst andet værksted. Skolepraktikinstruktøren er din mester, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem eleverne. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som på et hvilket som helst andet værksted.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens værksteder og finder på den måde hurtigt pladser til praktikcenterets elever. Praktikcenterets mekanikeruddannelser optager elever, som har bestået grundforløb 2 på personvognsmekanikeruddannelsen eller lastvognsmekanikeruddannelsen. 

 

Kontakt

profileimage
Anders Kjær
Skolepraktikinstruktør
+45 2526 6858
profileimage
Jimmy Knudsen
Skolepraktikinstruktør
+45 2526 6218

 

Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang

Seneste nyt

Skolemesterskabet hos smedene bød på en opgave, der snød deltagerne