Søg

Adgangskrav og tilmelding

Hvis du vil starte på en EUX-uddannelse, skal du have mindst 02 i gennemsnitskarakter både i dansk og i matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve. Du skal også bestå folkeskolens afgangseksamen.

Hvis det er mindre end et år siden du tog afgangsprøven i folkeskolen, skal din folkeskole eller UU-vejledningen vurdere dig uddannelsesparat.

Du opfylder umiddelbart adgangskravene, hvis du har en aftale om praktikplads/en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Du kan læse mere om adgangskrav på ug.dk.

 

Starter du i januar?

Hvis du ikke kommer direkte fra folkeskolen, starter du på Grundforløb 2 (GF 2) i januar. Du kommer ind på et hold, der har været i gang siden august, og for at du kan nå pensum, er det et krav, at du på forhånd har dansk, engelsk og samfundsfag på mindst C-niveau. Har du ikke det, skal du selv sørge for at tage fagene som fjern- eller aftenstudie på en anden uddannelsesinstitution, så du har opnået kvalifikationerne, når du afslutter GF2.

Ring til vores vejleder, Jens Oluf, hvis du hvis du ikke opfylder adgangskravene til grundforløb 2, eller hvis du har spørgsmål.

profileimage
Jens Oluf Bundgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
+45 7250 5968
+45 2526 6968

Tilmelding

Du tilmelder dig på www.optagelse.dk.

undefined

Uddannelsen tømrer med EUX hører under hovedområdet Teknologi, byggeri og transport. Hvis du kommer direkte fra folkeskolen, skal du starte med at vælge en fagretning. Det oplagte valg er El, byggeri og energi – EUX. 

Forventninger til dig
EUX er ikke for alle. Du skal både have hænderne skruet rigtigt på og være dygtig til de boglige fag. Samtidig er det vigtigt, at du har sans for detaljer og finish for at være god til uddannelsens håndværksdel.

På EUX bliver du en del af et særligt studiemiljø med andre EUX-elever, der også får undervisning i både et håndværk og gymnasiale fag. Du vil komme til at arbejde både selvstændigt og i grupper. Det kræver fleksibilitet, tilpasningsevne og samarbejdsvilje. Og du skal generelt være indstillet på at yde en seriøs og ekstraordinær indsats gennem hele uddannelsen. Forvent fx at bruge ca. 1-2 timer dagligt på lektier.

EUX i forhold til andre uddannelser

Sådan adskiller EUX sig fra andre gymnasieuddannelser (fx STX, HTX):

  • Praksis og teori smelter mere sammen, og praksis fylder mere end på andre gymnasieuddannelser.
  • Du får studiekompetencer OG en faglig uddannelse på én gang. Det betyder, at du kan gå direkte ud og få dig et arbejde. Eller du kan læse videre, hvis du har lyst.
  • Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikperioder i en virksomhed. Praktikken er altså en del af uddannelsen og giver dig vigtig erfaring fra din erhvervsfaglige uddannelsesretning + lærlingeløn i stedet for SU.
  • Din mester (fra praktikvirksomheden) følger også med i, hvordan du klarer dig i skolen. Det er ikke længere kun en sag mellem dig og dine forældre.
  • Du skal bestå grundforløbet og have en praktikplads, før du kan få lov at starte på hovedforløbet.

Sådan adskiller EUX sig fra en almindelig erhvervsuddannelse (EUD):

  • Praksis og teori smelter mere sammen, og der er meget mere teori end på andre erhvervsuddannelser.
  • Du får studiekompetencer OG en faglig uddannelse på én gang. Det betyder, at du har muligheder for at læse videre på et universitet eller en professionshøjskole, hvis du har lyst. Du kan selvfølgelig også gå direkte ud og få dig et arbejde som andre med en erhvervsfaglig uddannelse.

Videregående uddannelse efter EUX

EUX giver dig direkte adgang til de fleste videregående uddannelser, der har med dit fag at gøre. Det kan for eksempel være ingeniør. Hvis dit mål er at kvalificere dig til dét, så giver EUX dig en helt unik baggrund. Det er nemlig en kæmpe fordel at have en erhvervsfaglig baggrund, når du tager en teknisk universitetsuddannelse. Med EUX får du desuden også adgang til en stor del af de andre videregående uddannelser. Det kan dog være nødvendigt at tage gymnasiale suppleringsfag, og dem kan du også få lov at tage, når du har en EUX.

I løbet af din uddannelse vil du møde vejledere fra Studievalg og på anden vis komme i kontakt med de videregående uddannelser.

 

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang