Søg

Praktikplads som EUX-elev

Praktikplads
Du kan sagtens starte på EUX uden at have en uddannelsesaftale med en virksomhed (en praktikplads). Du skal nemlig først starte som lærling i en virksomhed på hovedforløbet. I løbet af dit grundforløb vil skolens praktikpladskonsulenter hjælpe dig, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger i brochuren på vores brochureside.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Der er ingen garanti for at få en praktikplads – den enkelte virksomhed bestemmer selv, om de vil have en lærling, og hvem det skal være. Som EUX-elev har du længere skoleperioder end andre elever. Til gengæld har du lært mere på dit grundforløb inden du starter ude i virksomheden. Husk at fortælle, at du er EUX-elev, når du søger praktikplads, og vær klar til at opridse fordelene ved uddannelsen.

De fleste får først en læreplads, når grundforløbet nærmer sig sin afslutning. Vores mange praktikpladskonsulenter hjælper dig med at få kontakt til virksomhederne. Finder du ikke selv en plads, har du mulighed for at begynde i skolepraktik. Derfra kan vi også hjælpe dig med at få kontakt til en virksomhed. 

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet. Læs om mulighederne under Rejs og lær i menuen.

 

 

Some description

TECHCOLLEGEs skolepraktik for tømreruddannelsen ligger på Teglværket 2, 9400. Her går ca. 10-30 tømrerlærlinge og arbejder både i den store tømrerhal og udenfor. 

Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige. Vi laver klubhuse for foreninger, det kan fx være en sauna til en vinterbadeklub, ligesom vi laver en del vedligehold og reparationer rundt omkring på TECHCOLLEGE. 

Den daglige arbejdstid er kl. 7.00 til 15.00, og arbejdet foregår som på et hvilket som helst andet værksted. Skolepraktikinstruktøren er din mester, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem lærlingene. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som på et hvilket som helst andet værksted.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens værksteder og finder på den måde hurtigt pladser til praktikcenterets lærlinge. 

Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret


Når huset er skævt


Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige.

”Der er så meget, som er skævt, så man skal hele tiden bruge hjernen,” konstaterer tømrerlærling Morten, der er i skolepraktik hos MTM Byg. Sammen med makkeren Allan, er han ved at sætte et listeloft op på en landejendom på Agri-afdelingen. Boligen, der igen skal komme til ære og værdighed som beboelse, har fået den helt store tur.

Der er bl.a. blevet udskiftet tag, spærene er rettet op, opstillet nye skillevægge og lagt gulve. Det har budt på mange forskellige opgaver for tømrer, murer, VVS og elektriker, så i alt har 22-23 elever været forbi huset på Struervej i Aalborg Øst.
”Sådan et renoveringsprojekt er fantastisk,” mener skolepraktikinstruktør René Sejer Nørgaard, der leder projektet. ”Her er masser af overraskelser, for ikke alt passer efter tegningerne.”

På førstesalen er Allan ved at måle op til det sidste bræt. Han og Morten træder lidt tilbage og betragter med tilfredshed det næsten færdige resultat. ”Det bliver godt det her,” konstaterer han.

Some description

Tømrerne fra skolepraktikken er ved at lægge sidst hånd på et projekt, der har budt på mange udfordringer.

 

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang