Flytekniker

 

Kontakt TEC og hør nærmere, hvis du er interesseret i at starte.

En flytekniker er ansvarlig for at reparere og efterse fly og helikoptere. Som flytekniker har du derfor et stort ansvar for, at de fly, du arbejder på, ikke styrter ned, når du først har sagt ”go” for, at de kan flyve. Derfor er dokumentation og sikkerhedsprocedurer en stor og vigtig del af uddannelsen.

Start på flyteknikeruddannelsen

Varighed:
Maks. 6½ år.
Langt de fleste vælger at gennemføre trin 1 og 2 – og så varer uddannelsen 5 år.

Sted: 
TEC i Hvidovre


Fag:
På skolen undervises du fx i aerodynamik, motorer, flystruktur og flysystemer og flyinstrumenter. Du skal også have fag som dansk, engelsk, elektronik, fysik og matematik.

Flyteknikeruddannelsens trin 1: A-Flymekaniker
På trin 1 lærer du at efterse, reparere og vedligeholde enten fly eller helikoptere. Du får grundlæggende viden og praktisk erfaring inden for dit specialeområde. Hvis du stopper på trin 1, kan du udføre enkle service- og reparationsopgaver. Du kan tage grundforløbet i Aalborg. Når du skal på skoleophold på hovedforløbet, foregår det på TEC i Hvidovre.


Flyteknikeruddannelsens trin 2 og 3
Trin 2 handler om mekanikken. Du er stadig de fleste dage på dit lærested, hvor du med din nye viden kan varetage mere komplicerede arbejdsopgaver. Indimellem tager du til Hvidovre for at lære mere på TEC. Mange stopper efter trin 2. Så har uddannelsen varet 5 år i alt inklusive grundforløb 1. På trin 3 specialiserer du dig i de elektriske dele og systemer. På skolen lærer du at reparere og finde fejl i bl.a. instrument-, navigations- og kommunikationssystemer. Hvis du gennemfører trin 3 bliver du udlært B2-flytekniker og uddannelsen har varet 6½ år inklusive grundforløb 1.

Læs mere i den lokale undervisningsplan.

 

TEC er den landsdækkende udbyder af flyteknikeruddannelsen. TEC har ansvaret for, at uddannelsen lever op til de særlige krav, der er til uddannelsen, og TEC arbejder tæt sammen med branchen for, at uddannelsen hele tiden lever op til virksomhedernes forventninger. For også at udbyde uddannelsen i Jylland, har TEC indledt et samarbejde med TECHCOLLEGE i Aalborg om grundforløbet. Dette samarbejde varer frem til januar 2023. Læs mere om TEC og uddannelsen på tec.dk

Trin og specialer

Du skal vælge mellem tre forskellige specialer som flytekniker: A-flymekaniker (trin 1), B1-flytekniker - mekanik (trin 2) eller B2-flytekniker - elektronik (trin 3).

Videreuddannelse som flytekniker

Som flytekniker kan du videreuddanne dig til fx automationsteknolog, autoteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk

Adgangskrav og tilmelding

Du skal tilmelde dig via TECs hjemmeside

Kontakt os

Har du spørgsmål til uddannelsen til flytekniker, så tag fat i os.
Simon Kragelund
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Anja Lundstrøm Grønhøj
Virksomhedskonsulent

En søndag i mesterskabernes tegn

Søndag var der ikke bare ét, men hele fem mesterskaber på højkant på TECHCOLLEGE, hvor der udover Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever også var skolemesterskaber for både gourmetslagter-, bager- og ernæringsassistentelever.

Ledelsen

Jakob Tønsberg Pilgaard
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Flemming i en halv time

Book et online-møde her