Flytekniker

 

Opstart august 2021 - ansøgningsfrist maj 2021

En flytekniker er ansvarlig for at reparere og efterse fly og helikoptere. Som flytekniker har du derfor et stort ansvar for, at de fly, du arbejder på, ikke styrter ned, når du først har sagt ”go” for, at de kan flyve. Derfor er dokumentation og sikkerhedsprocedurer en stor og vigtig del af uddannelsen.

Læs om fire elever, der går på uddannelsen nu:

Oliver er kun 18 år

Læs mere

Trine elsker F-16

Læs mere

Ole var mekaniker

Læs mere

Jimmy tager ansvar

Læs mere

Start på flyteknikeruddannelsen

Varighed:
Maks. 6½ år.
Langt de fleste vælger at gennemføre trin 1 og 2 – og så varer uddannelsen 5 år.


Fag:
På skolen undervises du fx i aerodynamik, motorer, flystruktur og flysystemer og flyinstrumenter. Du skal også have fag som dansk, engelsk, elektronik, fysik og matematik.

Flyteknikeruddannelsens trin 1: A-Flymekaniker
På trin 1 lærer du at efterse, reparere og vedligeholde enten fly eller helikoptere. Du får grundlæggende viden og praktisk erfaring inden for dit specialeområde. Hvis du stopper på trin 1, kan du udføre enkle service- og reparationsopgaver. Du kan tage grundforløbet i Aalborg. Når du skal på skoleophold på hovedforløbet, foregår det på TEC i Hvidovre.


Flyteknikeruddannelsens trin 2 og 3
Trin 2 handler om mekanikken. Du er stadig de fleste dage i din praktikvirksomhed, hvor du med din nye viden kan varetage mere komplicerede arbejdsopgaver. Indimellem tager du til Hvidovre for at lære mere på TEC. Mange stopper efter trin 2. Så har uddannelsen varet 5 år i alt inklusive grundforløb 1. På trin 3 specialiserer du dig i de elektriske dele og systemer. På skolen lærer du at reparere og finde fejl i bl.a. instrument-, navigations- og kommunikationssystemer. Hvis du gennemfører trin 3 bliver du udlært B2-flytekniker og uddannelen har varet 6½ år inklusive grundforløb 1.

Læs mere i den lokale undervisningsplan.

 

TEC er den landsdækkende udbyder af flyteknikeruddannelsen. TEC har ansvaret for, at uddannelsen lever op til de særlige krav, der er til uddannelsen, og TEC arbejder tæt sammen med branchen for, at uddannelsen hele tiden lever op til virksomhedernes forventninger. For også at udbyde uddannelsen i Jylland, har TEC indledt et samarbejde med TECHCOLLEGE i Aalborg om grundforløbet. Læs mere om TEC og uddannelsen på tec.dk

Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på flyteknikeruddannelsen en gang om året.

Du kan tage uddannelsens grundforløb på TECHCOLLEGE. Efter grundforløbet kan du fortsætte din uddannelse hos TEC i Hvidovre.

Flyteknikeruddannelsen lander hos TECHCOLLEGE

Fra sommeren 2019 går endnu en erhvervsuddannelse i luften hos TECHCOLLEGE, når det bliver muligt at starte på flyteknikeruddannelsen i det nordjyske. Dermed bliver det muligt at jagte drømmen om at skrue på blandt andet f16-fly lige her i Aalborg. Læs mere på techcollege.dk

Trin og specialer

Du skal vælge mellem tre forskellige specialer som flytekniker: A-flymekaniker (trin 1), B1-flytekniker - mekanik (trin 2) eller B2-flytekniker - elektronik (trin 3).

Videreuddannelse som flytekniker

Som flytekniker kan du videreuddanne dig til fx automationsteknolog, autoteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk

Adgangskrav og tilmelding

Da uddannelsen til flytekniker i Aalborg er en del af flyteknikeruddannelsen hos TEC i Hvidovre, skal du tilmelde dig via TECs hjemmeside

Kontakt os

Har du spørgsmål til uddannelsen til flytekniker, så tag fat i os.
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Anja Lundstrøm
Praktikpladskonsulent

Lærere på flytekniker

Brian Nielsen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer

Flere legater til TECHCOLLEGE-elever

Traditionen tro har SMVaalborg (det, der tidligere hed Aalborg Håndværkerforening) uddelt legater til både elever og faglærte håndværkere, der på forskellig vis har repræsenteret sit fag på flotteste vis. Også traditionen tro er både tidligere og nuværende elever blandt legatmodtagerne - og i år også en ansat.

Ledelsen

Jakob T. Pilgaard
Uddannelsesleder